• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

24 september 2024

Jampotten vullen en afsluiten

Geschatte leestijd: 8 minuten

Jampotten vullen en afsluiten - Tips - JAMMIE - datisjammie.nl

Hoe sluit je potten luchtdicht af?

Om je jam, gelei, chutney en andere conserven goed te kunnen bewaren, moet je potten hygiënisch en luchtdicht afsluiten. Hoe doe je dat?

Jampotten met schroefdeksels (twist-off deksels)

  1. Plaats warme glazen potten op een houten plank of een natte, warme theedoek.
  2. Vul de warme potten met warme jam, gelei of confituur tot net (1 centimeter) onder de rand. Hiervoor kun je een pollepel of een hittebestendige maatbeker gebruiken. Plaats een jamtrechter op de pot en schep of schenk de hete jam of confituur via de trechter in de pot.
  3. Verwijder eventuele luchtbellen. Tik met de onderkant van de gevulde potten op een harde ondergrond (bijvoorbeeld een houten snijplank). Vooral confituur met stukken fruit kan luchtbellen bevatten.
  4. Controleer of de randen van de potten schoon zijn. Toch geknoeid? Maak de randen schoon met een schone doek of met keukenpapier.
  5. Draai de potten normaal dicht, zet ze even op hun kop en plaats de potten vervolgens weer rechtop. Laat rustig afkoelen.
  6. Controleer of de deksel goed op de pot zit. Zit er wat jam, gelei of confituur aan de buitenkant van de pot? Verwijder resten met warm water en een schoon doekje.
  7. Label de potten en bewaar ze op een droge, donkere en koele plaats.

Tip!

Confituur met stukjes kun je versneld laten afkoelen. Spoel de gevulde potten af met koud water en plaats de potten daarna in een bak met koud water. De confituur wordt snel dik. De vruchten blijven goed verdeeld in de pot en gaan niet drijven.

Weckpotten met schroefdeksels

  1. Plaats warme glazen potten op een houten plank of een natte, warme theedoek.
  2. Vul de warme potten met warme jam of andere conserven tot aan het begin van de hals van de pot. Hiervoor kun je een pollepel/opscheplepel of een hittebestendige maatbeker gebruiken. Plaats een jamtrechter op de pot en schep of schenk de hete jam of confituur via de trechter in de pot.
  3. Verwijder eventuele luchtbellen. Je kunt hiervoor een (silicone) spatel gebruiken. Steek de spatel tussen het glas en het warme vruchten- of groentemengsel. Draai de pot en daarmee de spatel rond.
  4. Controleer of de randen van de potten schoon zijn. Toch geknoeid? Maak de randen schoon met een schone doek of met keukenpapier.
  5. Leg het rondje (de vervangdeksel) op de pot. Draai de schroefdeksel aan.
  6. Plaats de gevulde potten in een grote, brede kookpan. Voeg lauwwarm water toe en zorg dat alle potten onder water staan. Breng het water aan de kook en laat 30 minuten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het water borrelt en 100 °C is.

    Gebruik je een weckketel? Zorg er dan voor dat het water ongeveer dezelfde temperatuur heeft als de inhoud van de pot. Stel de juiste temperatuur en tijd in en de ketel verhit de potten op de juiste manier. Op Weckenonline vind je meer tips over het gebruik van weckpotten en een weckketel.

  7. Verwijder de potten uit het hete water met een glastang en plaats de potten op houten snijplank of warme, vochtige theedoek. Laat de potten rustig afkoelen.
  8. Controleer na 24 uur de sluiting van de potten. Druk met je vingers op de deksel. Als de deksel niet meebeweegt, is het wecken gelukt. De pot is luchtdicht afgesloten. Zit er vuil aan buitenkant van de pot? Verwijder resten met warm water en een schoon doekje.
  9. Label de potten en bewaar ze op een droge, donkere en koele plaats.

Weckpotten met glazen deksels, rubberen ringen en klemmen

  1. Plaats warme glazen potten op een houten plank of een natte, warme theedoek.
  2. Vul de warme potten met warme jam of andere conserven tot aan het begin van de hals van de pot. Hiervoor kun je een pollepel/opscheplepel of een hittebestendige maatbeker gebruiken. Plaats een jamtrechter op de pot en schep of schenk de hete jam of confituur via de trechter in de pot.
  3. Verwijder eventuele luchtbellen. Je kunt hiervoor een (silicone) spatel gebruiken. Steek de spatel tussen het glas en het warme vruchten- of groentemengsel. Draai de pot en daarmee de spatel rond. Druk stukken vruchten of groenten met de spatel goed aan.
  4. Controleer of de randen van de potten schoon zijn. Toch geknoeid? Maak de randen schoon met een schone doek of met keukenpapier.
  5. Leg de gesteriliseerde rubberen ring op de deksel. Draai de deksel met de inmaakring om. Houd met een schone doek de weckpot vast en leg met je andere hand de rubberen ring en de deksel op de weckpot.
  6. Controleer of de rubberen ring mooi plat op de pot ligt. De rubberen ring mag nergens uitsteken of naar binnen zijn gevouwen. Klem de deksel dicht met twee bijbehorende klemmen. Controleer nog een keer of de rubberen ring goed op de pot ligt en laat de weckpotten rustig afkoelen.
  7. Wil je conserven langer bewaren, dan kun je ze wecken in een ketel of pan. Plaats de gevulde potten in een grote, brede kookpan. Voeg lauwwarm water toe en zorg dat alle potten onder water staan. Breng het water aan de kook en laat 30 minuten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het water borrelt en 100 °C is.

    Gebruik je een weckketel? Zorg er dan voor dat het water ongeveer dezelfde temperatuur heeft als de inhoud van de pot. Stel de juiste temperatuur en tijd in en de ketel verhit de potten op de juiste manier. Op Weckenonline vind je meer tips over het gebruik van weckpotten en een weckketel.

  8. Verwijder de potten uit het hete water met een glastang en plaats de potten op houten snijplank of warme, vochtige theedoek. Laat de potten rustig afkoelen.
  9. Controleer na 24 uur de sluiting van de potten. Verwijder de klemmen. Als de deksel is vastgezogen op de pot, is het wecken geslaagd. Je kunt dit ook zien aan het lipje van de inmaakring. Bij een luchtdichte pot wijst het lipje duidelijk naar beneden.
  10. Label de potten en bewaar ze op een droge, donkere en koele plaats.

Of bekijk het handige ‘how-to-filmpje’ over het vullen van potten van Kilner Jars.

Flessen met schroefdop of beugelsluiting

  1. Plaats warme glazen flessen op een houten plank of een natte, warme theedoek.
  2. Vul de warme flessen met warme siroop tot 2,5 centimeter onder de rand. Hiervoor kun je hittebestendige maatbeker gebruiken. Plaats een flessentrechter op de fles en schenk de warme siroop via de trechter in de fles.
  3. Maak de randen schoon met een schone doek of met keukenpapier.
  4. Doe de schroefdop erop, draai de flessen normaal dicht en laat rustig afkoelen. Gebruik je een beugelsluiting? Plaats de gesteriliseerde rubberen ring aan de binnenkant van de beugel. Duw de beugel op de opening en klem de beugel vast. Controleer of de rubberen ring nergens uitsteekt of naar binnen is gevouwen.
  5. Verwijder resten siroop met warm water en een schoon doekje. Label de flessen en bewaar de siroop in de koelkast.

Tip!
Heb je nog (extra) jampotten en deksels nodig?

Bij steeds meer (online) winkels kun je materialen kopen om thuis conserven te maken. Als je een klein aantal potten en flessen nodig hebt, kun je goed terecht bij winkels als Blokker, Dille & Kamille en Oldenhof. Wil je meteen flink wat glaswerk inslaan, dan kun je beter bij speciaalzaken als Brouwmarkt, Flessenland of Weckenonline bestellen. Bij deze winkels kun je voordeliger grotere aantallen flessen en potten bestellen.
Meer tips over de juiste potten en flessen kiezen en kopen? Lees dan mijn artikel over glaswerk en conserveren.


Meer weten over jam maken?

Voor het schrijven van dit artikel heb ik mijn eigen jamervaringen gebruikt. Daarnaast heb ik onder andere de onderstaande (online) bronnen geraadpleegd. Goed leesvoer voor als je meer wilt weten over jam en andere conserven maken.

Leestip van JAMMIE - (kook)boeken

BOEKEN

  • Minibijbel Inmaken
    Catherine Atkinson, Maggie Mayhew: Minibijbel Inmaken. Veltman Uitgevers, 265 blz., ISBN 9789048308279
  • Larousse Confituren
    Colette Hanicotte, Mc Lean, Christine Ferber e.a.: Larousse Confituren. Good Cook Publishing, 350 blz., ISBN13 9789073191556
  • Van het huis: ambachtelijk koken
    Gilles Laurendon, Laurence Laurendon: Van het huis: ambachtelijk koken. Becht, 256 blz., ISBN 9789023013617

ONLINE

  • Steunpunt Hoeveproducten, handleiding innovatieve fruit- en groentenverwerking
  • Weckenonline, Stap voor stap uitleg

Zelf jam, gelei of compote maken?

Koop mijn kookboek!

JAMMIE Jamboek te koop - Winkel - JAMMIE - datisjammie.nl

Kookboek Jam, Gelei, Confituur

Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen bevat ruim 120 pagina’s vol informatie, praktische tips en 44 seizoensrecepten. Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen kun je eenvoudig online bestellen of kopen in een (boek)winkel bij jou in de buurt.

En nu hop aan de slag! :-)

Hieronder een overzicht van artikelen over jam maken met veel handige tips en natuurlijk jam(mie) recepten!

  1. Zelf jam maken
    Wat is jam? Waarom maak je jam? Hoe wordt jam stevig?
  2. De basis: dit zijn de belangrijkste stappen bij jam koken
    In deze stap-voor-stap-uitleg leer je wanneer je suiker, pectine en zuur moet toevoegen. De belangrijkste principes van het jam maken: de basis.
  3. Pectine
    Wat is pectine? Waarom heb je pectine nodig als je jam maakt?
  4. Pectine kopen
    Waar kun je geleisuiker en geleipoeder kopen? Waar vind je pectine (pectinepoeder)?
  5. Suikersoorten
    Welke suiker kun je het beste gebruiken als je conserven wilt maken? Je leest het in dit handige overzicht.
  6. Stollingsproef
    Hoe controleer je de dikte van jam?
  7. De juiste potten en flessen kiezen en kopen
    Welke potten en flessen gebruik je waarvoor? Waar koop je de juiste flessen en jampotten en weckpotten? Je leest het allemaal in dit artikel vol handige tips.
  8. Handige keukenspullen
    Dit overzicht vertelt je welke keukenspullen je nodig hebt om eenvoudig zelf jam te maken.
  9. Jampotten en weckpotten schoonmaken
    Leer hoe je potten goed steriliseert.
  10. Jampotten vullen en afsluiten
    Leer hoe je potten goed en hygiënisch afsluit.
  11. Help, mijn jam is mislukt!
    Kun je dunne jam redden? Soms wel! Check deze al deze handige tips waarmee je je jam, confituur of gelei kunt redden als die te dun, te dik of om een andere reden niet goed is.
  12. Home made zoete en hartige conserven
    Een overzicht van conserven die je zelf thuis kunt maken.
  13. Jamrecepten die jammie zijn
    Kookinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten waarmee je thuis jam, gelei, confituur en andere conserven kunt maken. Bon appétit!

    Goed om te weten: voor al mijn jam-, confituur- en geleirecepten houd ik het gemiddelde, normale suikerpercentage aan (60 tot 65 procent), of soms iets meer. Bij dat percentage kun je zoete conserven tot de volgende oogst bewaren en kun je jampotten met schroefdeksel (twist-off) gebruiken. Deze potten kun je makkelijk schoonmaken en eenvoudig vullen.

Lees Interacties

22 Reacties

  1. Marina :

    9 juli 2020 om 07:57

    Confituur van kersen gemaakt. Potten met schroefdeksel tot (bijna) aan de rand gevuld. Dicht geschroefd en op zijn kop gezet. Tot mijn verbazing is de pot dan niet meer helemaal vol. Wat doe ik verkeerd?
    Groetjes
    Marina

    • Janine :

      13 juli 2020 om 21:01

      Dag Marina,
      Ik denk niet dat je iets fout hebt gedaan. Het is heel normaal dat jam of confituur – nadat de jam helemaal is afgekoeld – wat inklinkt. Dat hoeft verder geen probleem te zijn zolang de pot goed luchtdicht hebt afgesloten.
      Geniet van je kersenconfituur!
      Hartelijke groet,
      Janine

  2. Co Zwetsloot :

    10 juni 2020 om 10:33

    Hi
    Voor afdichten gebruik ik “oude” potten met schroefdeksel. De potten spoel ik eerst met 70% alcohol en dan dicht ik ze af met witte teflon tape. Nog nooit problemen gehad.

    • Janine :

      22 juni 2020 om 21:38

      Hoi Co,
      Dank voor je tip. Dat klinkt als een hele snelle methode. Niks uitkoken of in de oven dus. Fijn dat het bij jou altijd werkt op deze manier.
      Groetjes,
      Janine

  3. Jacqueline :

    3 oktober 2018 om 22:05

    Ik ben Jacqueline uit IJmuiden, ik heb mijn hobby inmaken weer eens opgepakt. Vijgencompote, komkommer zoetzuur en vandaag tomatensaus ingemaakt. Over het laatste maak ik mij zorgen; ik werk momenteel met weckpotten met vaste beugels. Ik heb de tomaten niet ontveld en met uien en kruiden gekookt. Niet gezeefd, wel even mixer erdoor gehaald (wat waarschijnlijk lucht erin heeft geslagen). Uiteraard schone potten en materiaal. Nu zit er aan de binnenkant van de deksel druppels/bellen. En nu???? Weggooien sowieso niet. Is het mogelijk het opnieuw te doen of ????

    Groet,

    Jacqueline

    • Janine :

      4 oktober 2018 om 15:43

      Dag Jacqueline,

      Wat leuk dat je weer met inmaken bent begonnen.
      Je tomatensaus hoef je zeker niet weg te gooien.

      Heb je gecontroleerd of de potten helemaal luchtdicht zijn afgesloten? Bij weckpotten met schroefdeksels kun je dit controleren door met je vingers op de deksel te drukken. Als de deksel niet meebeweegt, is het wecken gelukt en is de pot luchtdicht afgesloten.
      Bij weckpotten met een glazen deksel en rubberen ring, verwijder je de klemmen. Als de deksel op de pot is vastgezogen, is het wecken geslaagd. Je kunt dit ook zien aan het lipje van de inmaakring. Bij een luchtdichte pot wijst het lipje duidelijk naar beneden. Weckpotten zijn zo gemaakt dat lucht en stoom alleen van binnen naar buiten kan, maar niet van buiten naar binnen. Als je het toch niet vertrouwt, kun je potten anders even opnieuw wecken.

      Wil je meer informatie over wecken, kijk dan eens op de website van Weckenonline.

      Ik hoop dat het zo lukt. Veel succes & kookplezier!

      Hartelijke groet,
      Janine

  4. Sjoerd :

    27 september 2018 om 11:54

    Ik heb zojuist perenjam gemaakt en dit in 300ml weckpotten van de Action gedaan. Na het vullen van de potjes deze omgekeerd (ben ik zo gewend met schroefdeksels).Tot mijn verbazing (ergernis) begonnen de potjes jam naar buiten te lekken (sputteren) via de rubber afdichting. Gewoon b keus potjes of is het bij weckpotten niet de bedoeling om ze na het vullen om te keren?

    • Janine :

      29 september 2018 om 15:08

      Dag Sjoerd,

      Oh nee, wat jammer! Jampotten met schroefdeksel keer je na het vullen inderdaad om. Bij weckpotten moet je dit juist niet doen. De jam loopt er dan uit. Een weckpot sluit je lichtdicht af door de pot na het vullen te wecken. Plaats de gevulde weckpotten in een grote, brede kookpan. Voeg lauwwarm water toe en zorg dat alle potten onder water staan. Breng het water aan de kook en laat 30 minuten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het water borrelt en 100 °C is.
      Gebruik je een weckketel? Zorg er dan voor dat het water ongeveer dezelfde temperatuur heeft als de inhoud van de pot. Stel de juiste temperatuur en tijd in en de ketel verhit de potten op de juiste manier.

      Wil je meer informatie over wecken, kijk dan eens op de website van Weckenonline.

      Je perenjam kun je wel redden. Doe alle jam weer terug in de kookpan en breng de jam weer opnieuw aan de kook. Doe de hete jam vervolgens in schone jampotten met schroefdeksel of schone weckpotten.

      Ik hoop dat het zo lukt. Veel succes & kookplezier!

      Hartelijke groet,
      Janine

  5. Rita Willems :

    13 september 2018 om 10:18

    Vandaag toevallig op deze site gelezen.. .
    Dag iedereen,
    Gisteren heel veel appelmoes gemaakt. Bij gebrek aan plaats in de diepvries heb ik ze in confituurpotjes gedaan met schroefdeksel,laten afkoelen totdat ik de klik hoorde uit het deksel. Dit is de eerste keer dat ik dit zo gedaan heb. Ik hoop dat ze niet binnen de kortste keren gaan schimmelen. Kan ik er anders nog iets aan doen? Alvast bedankt voor het antwoord.

    • Janine :

      14 september 2018 om 14:53

      Dag Rita,

      Mmm…zelfgemaakte appelmoes, dat is zo lekker :-).
      Omdat appelmoes weinig suiker bevat, kun je de appelmoes in gesteriliseerde weckpotten (met een brede opening) doen. Na het vullen, verhit je de potten 30 minuten in kokend water. Je kunt hiervoor een weckketel of een brede kookpan gebruiken. Door de potten te wecken, is de appelmoes langer houdbaar. In mijn recept Appelcompote met kaneellees je hoe je dit kunt doen (na stap 9). Wil je meer informatie over wecken, kijk dan eens op de website van Weckenonline.

      Ik hoop dat het zo lukt. Succes!

      Hartelijke groet,

      Janine

  6. kelly :

    29 augustus 2018 om 10:45

    Hallo,
    Voor geboorte van mijn kindje zou ik ook graag confituurpotjes geven als doopsuiker. Ik zou reeds klaargemaakte confituur gebruiken en dit willen verdelen in kleine potjes. Gaat dit?
    Lukt het om koude confituur te verdelen en goed lucht dicht af te sluiten?

    Alvast bedankt!

    • Janine :

      4 september 2018 om 15:45

      Dag Kelly,

      Dat heb ik nog nooit gedaan; ik maak mijn confituur altijd zelf. Misschien kan het wel. Het belangrijkste is dat je hygiënisch werkt. Zorg dat je aanrecht schoon is, je schone lepels e.d. gebruikt en de confituurpotjes en deksels steriliseert voordat je de potjes vult.

      Je kunt overigens ook kleine confituurpotjes kant-en-klaar kopen. Als je online zoekt op confituurpotjes of confituur en doopsuiker vind je verschillende aanbieders. Misschien is dat makkelijker als je niet zelf confituur wilt maken?

      Veel succes!

  7. Jankees :

    13 juni 2018 om 17:56

    Alles heel goed schoonmaken met heet soda water. Naspoelen.na het vullen paar druppels medicinale alcohol in het omgekeerde deksel doen en aansteken.deksel direct omkeren en pot afsluiten.Blijft zo extra lang houdbaar en geeft geen bijsmaak.

    • Janine :

      21 juni 2018 om 15:09

      Dag Jankees,
      Dank voor je tip. Het klinkt als een goede manier om de deksels te reinigen voor gebruik, maar is het niet te veel gedoe als je veel potten en deksels nodig hebt? Of valt dat wel mee?
      Hartelijke groet,
      Janine

  8. Claudia :

    23 april 2017 om 13:03

    Bij het vullen van mijn weckpotten zijn toch de rubberen ringen vuil geworden (kwam ik met het sluiten en op de kop zetten achter) waardoor ze niet goed vacuüm zijn. Kan dit hersteld worden nu de jam al afgekoeld is? Of betekend dat we heel snel de bananen grapefruit jam (4 potten) op moeten maken? (Newby hier! )

    • Janine :

      24 april 2017 om 22:54

      Dag Claudia,
      Wat balen! Goed dat je het hebt ontdekt voordat je de potten opborg. De meest eenvoudige en snelle oplossing is de potten in de koelkast bewaren en ze binnen een korte tijd (+/- een maand) opeten. Maar ja, dat was natuurlijk juist niet bedoeling; jam wil je (even) bewaren. Je kunt de potten, deksels en ringen opnieuw schoonmaken en steriliseren. De jam doe je in de pan en breng je even opnieuw aan de kook. Vervolgens giet je de hete jam opnieuw in de schone potten en sluit je de potten af. Als de potten luchtdicht zijn afgesloten, kun je je jam bewaren.

      Hoop dat het zo lukt. Succes!

  9. Vincent ten Oever :

    1 december 2016 om 16:27

    Nou oke, laat ik mijn toeter dan maar even uitsteken :-)

    Ik wil graag groenten met wat azijn en andere toevoegingen (en zonder zout en suiker) in een twist off pot inmaken met een snelkookpan. Is dat mogelijk als ik eerst de groenten in een pan verwarm en deze dan in de potten doe (en het omkeren van de potten zoals boven beschreven). En vervolgens de potten (voor sterilisatie) verwarm in een snelkookpan met extra bodemrooster?

    Hoef je groente met azijn eigenlijk wel te steriliseren? In het geval dat het niet hoeft. Wat moet de minimale pH-waarde zijn zonder dat je hoeft te steriliseren?

    De twist off potten met deksel gebruik ik eenmalig.

    • Janine :

      23 december 2016 om 22:14

      Dag Vincent,
      Ik maak zelf vooral zoete conserven en ben niet zo ervaren in het inmaken van groenten. In het algemeen geldt voor conserven: gebruik altijd gesteriliseerde potten en deksels en weck/pasteuriseer/verhit potten na het vullen als je weinig tot geen suiker en/of zout gebruikt. Het wecken van de potten zorgt ervoor dat je je conserven lang(er) kunt bewaren. Voor het wecken van potten kun je een weckketel gebruiken, maar een gewone, grote kookpan volstaat ook.

      Op de website Weckenonline vind je diverse tips en recepten over het inmaken van groenten. Het handboek Fermenteren kan ik je ook aanraden. Hetzelfde geldt voor het boek Over rot.
      Succes!

  10. Karin :

    23 oktober 2016 om 11:02

    Hoevaak kan je de schroefdeksels opnieuw gebruiken?

    • Janine :

      29 oktober 2016 om 17:29

      Dag Karin,

      In het algemeen is het zo dat je schroefdeksels met een rubberen ring – ook wel twist off deksels genoemd – het beste maar één keer kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat de rubberen ring aan de binnenkant nog helemaal intact is en goed sluit. Maarrrrr…vaker is wel degelijk mogelijk. Ik heb dat nog even nagevraagd bij een leverancier van jampotten en deksels. Het advies luidt: kijk voor het gebruik van de deksel altijd goed of de rubberen ring nog onbeschadigd is. Zolang dat het geval is, kun je de deksel gebruiken. Ik hoop dat je zo voldoende weet. Succes!

  11. Wilma van den Eertwegh :

    31 augustus 2016 om 23:34

    een vanmiddag geopende pot homemade vijgenjam deed heel raar: beetje bruisend kwam de jam naar boven, tot een kolom van wel 6 cm (jam vrij stijf, wrschl door de Fruttapec). Wat is hier aan de hand? Pot is pas 1 of 2 wkn geleden gevuld, met hete jam, daarna op zijn kop, enz, zoals ik al 20 j doe.

    • Janine :

      12 september 2016 om 21:35

      Dag Wilma,
      Wat vervelend! Het klinkt alsof de jam is gaan gisten. Dat kan gebeuren als de potten niet helemaal schoon waren of als de jam niet lang genoeg is gekookt. Jam kan ook gaan gisten als er te weinig suiker is toegevoegd en de jam vervolgens op een te warme plaats is bewaard. Hopelijk lukt het jam maken de volgende keer gewoon wel weer!

      Groet!
      Janine

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mail
  • Pinterest
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Pinterest
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2025 Jammie®

Deze website maakt gebruik van cookies
Op datisjammie.nl maak ik gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert.

Ik gebruik cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld voor het gebruik van affiliate marketing programma's). Door op ‘Details tonen’ te klikken, kun je meer lezen over alle cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze proclaimer en privacyverklaring.
Functionele cookies Altijd actief
Functionele cookies zijn nodig om de website gebruikersvriendelijk te maken voor de bezoeker. Deze cookies onthouden instellingen. De volgende keer dat je de datisjammie.nl bezoekt, passen de internetpagina’s zich aan jouw voorkeuren aan. Jehoeft dan bijvoorbeeld niet opnieuw dezelfde gegevens in te vullen. De informatie in dit type cookies wordt niet gedeeld met andere organisaties of bedrijven. Functionele cookies worden altijd geplaatst.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service van Google Inc, om bij te houden hoe bezoekers deze website gebruiken. Google Analytics maakt voornamelijk gebruik van directe (first-party) cookies om te rapporteren over interacties van bezoekers (ook bekend als gebruikers) op websites van Google Analytics-klanten. Voor deze website heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met de bezoekers/gebruikersgegevens. De gegevens over jouw activiteiten op deze website worden geanonimiseerd. Je IP-adres wordt niet gebruikt.
Marketing (Tracking cookies van derden)
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders "tracking cookies" op je computer. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina's je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van je bezoek aan andere websites krijgen waarop zij adverteren. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij datisjammie.nl bekend is, maar alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Details tonen
{title} {title} {title}