• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

6 december 2021

Kookboek

Gek op seizoenseten? Dol op vruchten? Trakteer jezelf of een ander dan op mijn kookboek Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen!

Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen

Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen - Janine Bruinooge - JAMMIE - datisjammie.nl

In Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen leer ik je hoe je makkelijk zelf jam, confituur, compote, gelei en siroop, chutney en relish maakt. Met fruit- en groentesoorten die dan op hun best zijn en die je overal kunt kopen. Of dat nou vers geoogste rabarber is of een handvol aardbeien van de volle grond: van alle seizoensgroente en -fruit kun je in je eigen keuken eenvoudig de heerlijkste conserven maken.

In Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen vind je:

  • 40 recepten – zowel klassiekers als ‘net even anders’, ingedeeld op seizoen en naar fruit- of groentesoort. Alle recepten zijn vegetarisch en veelal veganistisch.
  • bij elk recept duidelijke stap-voor-stap-uitleg, variatietips en serveertips.
  • uitgebreide uitleg en tips over het maken van jam, confituur, compote, gelei en siroop, chutney en relish. Iedereen kan conserven maken!
  • allerlei handige basisinformatie: wat is pectine, hoe kun je zien of je jam dik genoeg is, hoe steriliseer je potten en wat je kunt doen als jam mislukt.
  • per seizoen een overzichtelijke groente- en fruitkalender.

    En tips en de favoriete ambachtelijke seizoensrecepten van 4 jam- en chutneymakers uit Nederland en Vlaanderen!

Laat je inspireren door de ruim 120 pagina’s vol informatie, praktische tips en aantrekkelijke foto’s. Ga lekker aan de slag en vul die potten met het beste van het seizoen.

Bestel jouw exemplaar!

Online kun je Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen onder andere kopen bij Bol.com
Bestel jouw exemplaar eenvoudig via deze link.

Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen vind je ook in verschillende boekhandels in Nederland en Vlaanderen en (kook/eet-) winkels. Onder andere bij:
• Brouwmarkt
• Betsies Kookwinkel (Utrecht)
• Betuwse Fruitshop (Geldermalsen)
• boerderijwinkel De Hoge Born (Wageningen)
• Columbus Koffie/Thee/Kookwinkel (Wageningen)
• kasteelwinkel Kasteel Ammersoyen (Ammersoyen)
• kasteelwinkel Kasteel Doorwerth (Doorwerth)
• Museumwinkel Beeldengalerij Het Depot (Wageningen)

Anderen over Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen

“En bijzondere smaken vind je volop in dit boek van Janine Bruinooge! De recepten zijn ingedeeld op jaargetijde en dat vind ik zelf erg prettig. Zo kun je gelijk zien met welke ingrediënten uit het seizoen je aan de slag kunt. In de zomer maak je bramenjam met vanille, in de herfst kies je voor perenjam met speculaaskruiden, de winter is perfect voor cranberrycompote en in de lente kun je kiezen voor rabarbersiroop. Naast een hele serie recepten staat er ook ontzettend veel informatie in dit boek. Heel veel basiskennis, welke spullen er nodig zijn, over het steriliseren van je potten, hoe je minder suiker kunt gebruiken en nog veel meer.” – Laura’s Bakery

“Door de vele tips en smaakvariaties bevat het boek veel meer dan de veertig recepten die zijn uitgeschreven. Al met al een leuk boek met heldere uitleg hoe je zelf jam kunt maken door de seizoenen heen.” – Kookboekennwz

“De recepten in het boek zijn bovendien verrassend eenvoudig en origineel. Wat dacht je van perenjam met speculaaskruiden, muntgelei, rabarbersiroop en wortelconfituur met karwijzaad? Of van warme appelpunch met sinaasappel en specerijen?” – Veldverkenners

Gewoon jam maken is niet zo moeilijk, maar die gewone aardbeienjam word je natuurlijk een keer zat. En dus toont Janine Bruinooge hoe je een stap verder kunt gaan, door bijvoorbeeld appelgelei met cider en steranijs te maken, of perenjam met speculaaskruiden. In elk seizoen is er ander fruit en daarmee kun je zoveel doen. – Kookrubriek Noord-Hollandse kranten van Holland Media Combinatie

Dit vind je misschien ook leuk

  1. Janine schrijft jamkookboek - Nieuws - JAMMIE - datisjammie.nl
    Ik ga een jamboek schrijven!
  2. fotoshoot jamkookboek - najaar - winter - JAMMIE
    Jamboek: hoe fotografeer je heel veel potjes, mooi & lekker?
  3. Omslag jamboek klaar & boek reserveren - Nieuws - datisjammie.nl
    Omslag jamboek klaar & boek reserveren

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mail
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2023 Jammie®

Deze website maakt gebruik van cookies
Op datisjammie.nl maak ik gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert.

Ik gebruik cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld voor het gebruik van affiliate marketing programma's). Door op ‘Details tonen’ te klikken, kun je meer lezen over alle cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze proclaimer en privacyverklaring.
Functionele cookies Altijd actief
Functionele cookies zijn nodig om de website gebruikersvriendelijk te maken voor de bezoeker. Deze cookies onthouden instellingen. De volgende keer dat je de datisjammie.nl bezoekt, passen de internetpagina’s zich aan jouw voorkeuren aan. Jehoeft dan bijvoorbeeld niet opnieuw dezelfde gegevens in te vullen. De informatie in dit type cookies wordt niet gedeeld met andere organisaties of bedrijven. Functionele cookies worden altijd geplaatst.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service van Google Inc, om bij te houden hoe bezoekers deze website gebruiken. Google Analytics maakt voornamelijk gebruik van directe (first-party) cookies om te rapporteren over interacties van bezoekers (ook bekend als gebruikers) op websites van Google Analytics-klanten. Voor deze website heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met de bezoekers/gebruikersgegevens. De gegevens over jouw activiteiten op deze website worden geanonimiseerd. Je IP-adres wordt niet gebruikt.
Marketing (Tracking cookies van derden)
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders "tracking cookies" op je computer. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina's je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van je bezoek aan andere websites krijgen waarop zij adverteren. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij datisjammie.nl bekend is, maar alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Details tonen
{title} {title} {title}