Winkel

Trakteer jezelf (of een ander) op iets JAMMIE’s. Koop mijn kookboek Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen of bestel een portie lekkere letters.

Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen

Jamboek - Jam Gelei Confituur - JAMMIE - datisjammie.nl In Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen leer ik je hoe je makkelijk zelf jam, confituur, compote, gelei en siroop, chutney en relish maakt. Met fruit- en groentesoorten die dan op hun best zijn en die je overal kunt kopen. Of dat nou vers geoogste rabarber is of een handvol aardbeien van de volle grond: van alle seizoensgroente en -fruit kun je in je eigen keuken eenvoudig de heerlijkste conserven maken.

In Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen vind je:

  • 40 recepten – zowel klassiekers als ‘net even anders’, ingedeeld op seizoen en naar fruit- of groentesoort. Alle recepten zijn vegetarisch en veelal veganistisch.
  • bij elk recept duidelijke stap-voor-stapuitleg, variatietips en serveertips.
  • uitgebreide uitleg en tips over het maken van jam, confituur, compote, gelei en siroop, chutney en relish. Iedereen kan conserven maken!
  • allerlei handige basisinformatie: wat is pectine, hoe kun je zien of je jam dik genoeg is, hoe steriliseer je potten en wat je kunt doen als jam mislukt.
  • per seizoen een overzichtelijke groente- en fruitkalender.
  • tips en de favoriete ambachtelijke seizoensrecepten van jam- en chutneymakers uit Nederland en Vlaanderen.

Laat je inspireren door de ruim 120 pagina’s vol informatie, praktische tips en aantrekkelijke foto’s. Ga lekker aan de slag en vul die potten met het beste van het seizoen.

Bestel jouw exemplaar!

Online kun je Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen onder andere kopen bij Bol.com
Bestel jouw exemplaar eenvoudig via
deze link.

Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen vind je ook in verschillende boekhandels in Nederland en Vlaanderen en (kook/eet-) winkels. Onder andere bij:
Brouwmarkt
Betsies Kookwinkel (Utrecht)
Betuwse Fruitshop (Geldermalsen)
boerderijwinkel De Hoge Born (Wageningen)
Columbus Koffie/Thee/Kookwinkel (Wageningen)
Dille & Kamille
kasteelwinkel Kasteel Ammersoyen (Ammersoyen)
kasteelwinkel Kasteel Doorwerth (Doorwerth)
Museumwinkel Beeldengalerij Het Depot (Wageningen)
Oldenhof
Weckenonline

Jamboek in jouw winkel? Als relatiegeschenk?

Wil je Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen in je (eet)winkel verkopen, als relatiegeschenk geven (tip: ideaal als sinterklaas- of kerstcadeau!) of …, stuur mij een bericht.

Ben je aangesloten bij Books Unlimited, Bowls & Dishes of bij Centraal Boekhuis, dan kun je het boek direct bestellen.

Anderen over Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen

“En bijzondere smaken vind je volop in dit boek van Janine Bruinooge! De recepten zijn ingedeeld op jaargetijde en dat vind ik zelf erg prettig. Zo kun je gelijk zien met welke ingrediënten uit het seizoen je aan de slag kunt. In de zomer maak je bramenjam met vanille, in de herfst kies je voor perenjam met speculaaskruiden, de winter is perfect voor cranberrycompote en in de lente kun je kiezen voor rabarbersiroop. Naast een hele serie recepten staat er ook ontzettend veel informatie in dit boek. Heel veel basiskennis, welke spullen er nodig zijn, over het steriliseren van je potten, hoe je minder suiker kunt gebruiken en nog veel meer.” – Laura’s Bakery

“Door de vele tips en smaakvariaties bevat het boek veel meer dan de veertig recepten die zijn uitgeschreven. Al met al een leuk boek met heldere uitleg hoe je zelf jam kunt maken door de seizoenen heen.” – Kookboekennwz

“Naast de praktische informatie kent het boek een veertigtal recepten, die verdeeld zijn over de seizoenen. Allemaal zeer maakbaar. Kopen dat boek! Ook als u denkt alles al te weten, want om de prijs hoeft u het niet te laten.” – Mergenmetz

“De recepten in het boek zijn bovendien verrassend eenvoudig en origineel. Wat dacht je van perenjam met speculaaskruiden, muntgelei, rabarbersiroop en wortelconfituur met karwijzaad? Of van warme appelpunch met sinaasappel en specerijen?” – Veldverkenners

Gewoon jam maken is niet zo moeilijk, maar die gewone aardbeienjam word je natuurlijk een keer zat. En dus toont Janine Bruinooge hoe je een stap verder kunt gaan, door bijvoorbeeld appelgelei met cider en steranijs te maken, of perenjam met speculaaskruiden. In elk seizoen is er ander fruit en daarmee kun je zoveel doen. – Kookrubriek Noord-Hollandse kranten van Holland Media Combinatie

……………………………………………………………………………………………………………………

De Groene Garde

Kookboek De Groene Garde over (h)eerlijk eten met 100 seizoensrecepten waarvan er 5 ontzettend JAMMIE zijn.
De Groene Garde wijst je de weg in goed voedselland.
Een 240 pagina’s tellend kookboek met:

  • achtergrondverhalen over duurzaamheid.
  • interviews met pioniers van (h)eerlijk eten.
  • praktische tips voor het kopen, bereiden en bewaren van seizoens- en streekgebonden eten, biologische voeding en fairtrade producten.
  • 100 seizoensrecepten waarvan er 5 ontzettend JAMMIE zijn :)!

De Groene Garde is uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2012 in de categorie duurzaamheid.

Je kunt het boek online bestellen via bol.com. (link naar bol.com)


……………………………………………………………………………………………………………………

Lekkere letters

Janine's lekkere letters I freelance journalist, tekschrijver, web- en eindredacteur
Enthousiast over wat je hier op www.datisjammie.nl allemaal ziet en leest?
Wil je ook goed leesvoer op jouw pagina’s?

Bestel dan snel jouw eigen portie lekkere letters!
Ik (Janine) – JAMMIE-oprichter en -blogger – schrijf ook in opdracht. Ruim tien jaar werk ik als freelance journalist, tekstschrijver en web- en eindredacteur. Ik schrijf verhalen voor op papier en online.

Bekijk mijn portfolio op www.janinebruinooge.nl als je meer wilt weten over mijn schrijfwerk. Of stuur me een bericht. Ik help je graag ook jouw pagina’s te vullen met lekkere letters. Leuk!