Minibijbel inmaken - Nieuws - Boekrecensie - JAMMIE

Minibijbel inmaken

Het complete boek over jam, gelei, tafelzuur, relish en chutney, met meer dan 150 verrukkelijke recepten
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Verschijningsdatum:
Thema:

1 8 10

Over inmaken valt eindeloos veel te vertellen, dus helemaal ‘compleet’ kan de Minibijbel inmaken nooit zijn. Maar in 256 pagina’s kun je een hoop uitleggen. Dat doen Catherine en Maggie dan ook, die allebei al meerdere kookboeken hebben geschreven. Welke soorten groenten en fruit kun je inmaken? Wat zijn de verschillen? Hoe weck je fruit en maak je tafelzuur? Waar moet je opletten als je zoete conserven maakt zoals jam, gelei en vruchtenboter? Catherine en Maggie leggen het je stap-voor-stap uit. Na de basisinformatie over inmaken, volgen de recepten. In Minibijbel inmaken vind je zowel recepten voor de beginnende als de ervaren thuiskok. Klassiekers als citroenboter (lemoncurd) komen aan bod, maar ook recepten met verrassende smaakcombinaties. Bittere limoen-jeneverbesgelei en kweeperengelei met rozemarijn bijvoorbeeld. Ook niet onbelangrijk om te melden: alle recepten bevatten een overzichtelijke ingrediëntenlijst en een duidelijk stappenplan. Kortom, Minibijbel inmaken is lekker praktisch en inspirerend.

Minibijbel inmaken verscheen eerder onder de titel Handboek inmaken.

VOOR WIE IS DIT BOEK?

Voor iedereen die wil leren inmaken of er meer over wil weten.

WAT KUN JE MET DIT BOEK?

Nog weinig of geen ervaring met inmaken? Dan helpt dit boek je goed op weg; je leert de basisprincipes.
Maak jij regelmatig je eigen conserven? In dat geval kan dit boek een goed naslagwerk zijn (‘hoe zat ’t ook al weer?’) en je inspireren om nieuwe smaakcombinaties te proberen.

WAT MOET JE ZEKER LEZEN?

De stap-voor-stap-uitleg van alle verschillende conserveren. Op die manier voorkom je veelgemaakte fouten als je bijvoorbeeld jam, gelei of chutney maakt. Het receptengedeelte mag je natuurlijk ook niet overslaan.

MIJN FAVORIETE RECEPTEN

Zwarte bessenjam, rabarber-gemberjam, pruimenboter, kwetsen-vanillekaas (ja, ik hou van zoet ;-)): allemaal erg lekker!
Minibijbel inmaken - Nieuws - Boekrecensie - JAMMIE

~EN NU...mag jij~

* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.