Saliepesto - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl

Saliepesto

Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Totale tijd:
Hoeveelheid: 200 gram, genoeg voor 4 personen
Seizoen: ,

Wat te doen met een salieplant die het ontzettend naar zijn zin heeft in je tuin en maar blijft groeien?
Salie is heerlijk met amandelen en Parmezaanse kaas. Ideaal dus om pesto van te maken. Blaadjes oogsten en mengen maar. Met dit recept zet je binnen 15 minuten een heerlijke saliepesto op tafel.

Hoe maak je het?

1. Pluk de salieblaadjes en verwijder alle steeltjes.
2. Was de salieblaadjes in koud water. Dep de blaadjes goed droog met keukenpapier.
3. Pel de knoflook en snijd de knoflookteen in stukken.
4. Rasp de kaas.
5. Doe de knoflook, de salieblaadjes en de amandelen in de keukenmachine. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de olijfolie toe. Hak alles tot een romige massa.
6. Voeg de rest van de Parmezaanse kaas en de olijfolie toe. Meng alles nogmaals met de keukenmachine.
7. Pers de citroen uit.
8. Proef de pesto en voeg naar smaak citroensap en versgemalen zout en peper toe. Eventueel kun je nog wat extra olijfolie toevoegen. Meng alles nogmaals met de keukenmachine.

Saliepesto - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl

Lekker bij

Pasta of gnocchi. Kook de pasta of gnocchi gaar, afgieten en vervolgens de saliepesto er voorzichtig door roeren. Verdeel pasta of gnocchi over vier borden. Serveer er versgeraspte Parmezaans kaas bij en een groene salade.

Of maak een sandwich met saliepesto. De pesto is heerlijk met blauwschimmelkaas – bijvoorbeeld gorgonzola – of geroosterde pompoen.

Tip

Wil je pesto invriezen?
Dat kan. Pesto kun je prima in grote hoeveelheden maken en vervolgens in de diepvries bewaren. Het beste kun je de saus maken zonder kaas. Die voeg je pas toe nadat je de pesto hebt ontdooid.

~EN NU...mag jij~

* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.