Winterposteleinpesto - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl

Pesto van winterpostelein

Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Totale tijd:
Hoeveelheid: genoeg voor 4 personen
Seizoen: ,

Knapperig, fris-zuur van smaak, bomvol mineralen en vitamines én – dat is het mooie van deze bladgroente – volop verkrijgbaar in de winter.
Met winterpostelein kun je in de koudste tijd van het jaar de heerlijkste stamppotten, salades, smoothies en pesto’s maken. Allemaal met die fris-zure smaak, alsof het al een beetje lente is.

Hoe maak je het?

1. Snijd de worteltjes (uiteindes) van de winterpostelein. Doe dit voordat je het bosje los haalt. Doe de winterpostelein in een vergiet en spoel de steeltjes en de blaadjes voorzichtig af onder koud water.
2. Dep de winterpostelein goed droog met een schone theedoek of een stuk keukenpapier.
3. Pel de knoflook.
4. Rasp de kaas.
5. Doe de helft van de postelein in de keukenmachine. Voeg de pijnboompitten, de knoflook, de helft van de kaas en de helft van de olijfolie toe. Hak alles tot een romige massa.
6. Voeg de rest van de winterpostelein en de olijfolie toe. Meng alles nogmaals met de keukenmachine.
7. Proef de winterposteleinpesto en voeg naar smaak citroensap en versgemalen zout en peper toe. Eventueel kun je nog wat extra olijfolie toevoegen. Meng alles nogmaals met de keukenmachine.

Winterposteleinpesto - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl

Lekker bij

Pasta of gnocchi. Of maak een rijstsalade met de winterposteleinpesto en serveer er verse winterpostelein bij.

Tip

Pecorinokaas is een harde Italiaanse schapenkaas. In Italië vind je veel regionale varianten. Bij ons in de winkel vind je vooral pecorino Romano en in minder mate pecorino Fiorde Sardo. De eerste is vrij scherp van smaak en wordt vaak gebruikt in plaats van of in combinatie met Parmezaanse kaas. Pecorino Fiorde Sardo is milder en zachter.

~EN NU...mag jij~

* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.