Rijstsalade met winterpostelein - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl

Rijstsalade met winterpostelein

Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Totale tijd:
Hoeveelheid: 4 personen
Seizoen: ,

Met winterpostelein kun je de heerlijkste salades maken. In deze lauwwarme rijstsalade proef je zowel de knapperige structuur van de blaadjes, als de fris-zure smaak van de bladgroente. Je kunt de rijstsalade eventueel van tevoren maken. Koud is de salade ook lekker.

Hoe maak je het?

1. Maak eerst de winterposteleinpesto. Dit kun je ook al een dag van tevoren doen.

2. Meet de aborio rijst af in een maatbeker en doe de rijst in de pan.

3. Kook het water en maak groentebouillon van een tablet. Roer goed door.

4. Roer een kwart van de posteleinpesto door de rijst. Zorg dat alle korrels zijn bedekt. Giet vervolgens de hete bouillon erover en roer goed door.

5. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de rijst 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe en controleer of er nog genoeg bouillon in de pan zit zodat de rijst kan garen. Voeg eventueel bouillon toe.

6. Was ondertussen de overgebleven winterpostelein. Snijd de worteltjes (uiteindes) van de winterpostelein. Doe winterpostelein in een vergiet en spoel de steeltjes en de blaadjes voorzichtig af onder koud water. Dep de winterpostelein goed droog met een schone theedoek of een stuk keukenpapier. Verdeel de postelein over 4 borden.

7. Rooster pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur.

8. Rijstsalade met winterpostelein - Recept - JAMMIE - datisjammie.nlDraai het vuur uit als de rijst gaar is. Roer de rest van de pesto erdoor en de olijfolie. Breng de rijstsalade op smaak met versgemalen peper en zout en citroensap. Verdeel de rijstsalade over de borden.

9.Snijd de bosuitjes in ringen. Verdeel de bosuitjes over de borden. Garneer de salade met geroosterde pijnboompitten en geraspte pecorinokaas. Serveer meteen.

Leestip van JAMMIE - (kook)boeken

 

 

Oud en vertrouwd: dat is Delia Smiths kookboek Delia’s Vegetarische Favorieten dat in 2003 verscheen. Na al die jaren nog altijd een van mijn favoriete vegetarische kookboeken. Delia’s rijstsalade maak ik regelmatig. Zij heeft een zomervariant met de klassieke pesto Genovese. Erg lekker op een warme dag. Inmiddels is mijn eigen wintervariant met winterpostelein ook favoriet: jammie ☺.

Benieuwd naar Delia’s vegetarische recepten? Op haar website vind je verschillende recepten uit haar kookboek.

Haar kookboek is nog altijd te koop, zowel nieuw (de Engelstalige versie) als tweedehands ( de Nederlandstalige versie)

Delia’s Vegetarische Favorieten [link naar bol.com]
Delia Smith: Fontaine Uitgevers, 264 blz., ISBN 9789059560116

of Delia’s Vegetarian Collection [link naar bol.com]
Delia Smith: Ebury Publishing, 264 blz.,9780563493648

~EN NU...mag jij~

* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.