• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

5 juni 2014 Recepten

Broccolisoep met verse marjolein

Vezel, vitamines en mineralen: broccoli bevat ze allemaal en nog behoorlijk wat ook. Gezond groenvoer dus en ideaal om een heerlijke soep van te maken. Broccoli gaat goed samen met veel verschillende kruiden: basilicum, bieslook, dragon, salie. Een van mijn favoriete combinaties is broccoli met verse marjolein (majoraan); het geeft de soep een zachte mediterrane smaak.

Broccolisoep met verse marjolein - Soepkom - Pijnboompitten - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl

Tip

Verse marjolein kun je kopen bij de biologische winkel en soms ook bij de supermarkt.

Als je geen tijd hebt om zelf groentebouillon te maken, kun je bouillonblokjes gebruiken. Wil of moet je glutenvrij eten, bekijk dan goed de ingrediëntenlijst bij het kopen van blokjes. Sommige bevatten namelijk gluten. De biologische bouillonblokjes van het merk Rapunzel en Würzl zijn glutenvrij.  

En dan nu het recept. In iets meer dan een half uur zet je met dit recept een heerlijke soep op tafel voor vier personen. Serveer een snee geroosterd knoflookbrood erbij en je hebt een heerlijk lunch- of voorgerecht.

Broccolisoep met verse marjolein - Soepkom - Pijnboompitten - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl
0 van 0
pin recept print recept

Broccolisoep met verse marjolein

Vezel, vitamines en mineralen: broccoli bevat ze allemaal en nog behoorlijk wat ook. Gezond groenvoer dus en ideaal om een heerlijke soep van te maken. Broccoli gaat goed samen met veel verschillende kruiden. Een van mijn favoriete combinaties is broccoli met verse marjolein (majoraan); het geeft de soep een zachte mediterrane smaak
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totaal: 40 minuten
Gang: lunchgerecht, voorgerecht
Soort gerecht: glutenvrij, veganistisch, vegetarisch
Seizoen: zomer
Dit heb je nodig voor:4 personen

Benodigdheden

  • snijplank
  • keukenmes(je)
  • kookpan
  • maatbeker
  • vergiet
  • koekenpan of oven
  • knoflookpers
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 650 à 700 gram broccoli
  • 750 ml groentebouillon, van blokje of zelfgemaakt
  • 6 à 8 takjes verse marjolein, ook wel (wilde) majoraan
  • 25 gram pijnboompitten
  • versgemalen peper en, zeezout naar smaak

Hoe maak je het?

  • Schil de sjalot en snipper ‘m.
  • Pel de teen knoflook.
  • Snijd de roosjes van de broccoli.
  • Snijd lelijke plekken van de stronken en schil ze daarna met een dunschiller. Snijd de stronken daarna in kleine stukken; dan ze tegelijk gaar met de roosjes.
  • Doe alle broccoli in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Verwarm de olie in de pan.
  • Voeg de sjalotsnippers toe zodra de olie heet is.
  • Pers de knoflook met de knoflookpers boven de pan uit en fruit het geheel 1 minuut.
  • Leg een paar kleine broccoliroosjes apart. Voeg de rest van de broccoli toe. Giet daarna de groentebouillon erbij.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan. Doe dit op laag vuur. Schud af en toe de pan en draai het vuur uit als de pijnboompitten goudbruin zijn. Eventueel kun je pijnboompitten ook in de oven roosteren.
  • Haal de blaadjes marjolein van de takjes. Was de blaadjes. Schuur de grote blaadjes in stukken.
  • Controleer met een vork of de broccoli gaar is. Draai het vuur daarna uit en pureer het geheel met de staafmixer tot een mooie gladde soep.
  • Breng de soep op smaak met versgemalen peper en (zee)zout.
  • Schep de soep in de kommen. Verdeel de blaadjes marjolein over de kommen. Doe in elke kom wat pijnboompitten en een klein roosje broccoli.
Lekker met een snee geroosterd knoflookbrood.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Facebook met @datisjammie of tag #datisjammie!

Dit vind je misschien ook leuk…

  1. Big Bang Broccoli - Foodevenement - Nieuws - JAMMIE - datisjammie.nl
    Food event: Big Bang Broccoli
  2. Pesto Genovese - Basilicumpesto - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl
    Pesto Genovese
  3. Rijstsalade met winterpostelein - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl
    Rijstsalade met winterpostelein

Categorie:Recepten

Vorige bericht: « Food event: Big Bang Broccoli
Volgend bericht: Aardbeien-sinaasappel-rode bessen-smoothie »

Lees Interacties

Reageer ook! Antwoord annuleren

Beoordeel dit recept (na 't maken)




* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2021 Jammie®