Ik ga een jamboek schrijven!

Ja, echt waar!
Na ruim zes jaar JAMMIE werk ik eindelijk al mijn kladjes uit tot recepten. Zodat iedereen zelf jam, compote, gelei, siroop en ander lekkers kan maken van seizoensfruit en –groente. Hoera!

 

Vragen over jam - website JAMMIE - datisjammie.nl

Na al die vragen is het ook wel tijd voor een jamboek. Dat vindt Anja Timmerman van Forte Uitgevers ook. Het is vanwege haar vraag – ‘wil je een jamboek schrijven?’ – dat ik nu doe wat ik al eerder had willen doen. Hoezo geen tijd? Werk, drukke dreumes, een groeiende buik: er is altijd wel wat. Gewoon koken en schrijven. Hopla: ik maak dit jaar een mooi jamboek!

Jam en meer lekkers van het seizoen

Wat kun je van het boek verwachten?
 
Ruim 120 pagina’s dik en met lekker veel informatie en inspiratie. In Jam en meer lekkers van het seizoen leer hoe je makkelijk zelf jam, compote, chutney, gelei en siroop maakt. Met fruit- en groentesoorten die dan op hun best zijn en die je overal kunt kopen.

In het boek vind je onder andere:

  • Uitgebreide uitleg en tips over het maken van jam (of confituur zoals de Vlamingen het noemen), compote, chutney, gelei en siroop: iedereen kan conserven maken! Je leert onder andere wat pectine is, hoe je kunt zien of jam dik genoeg is, hoe je potten steriliseert en wat je kunt doen als jam mislukt.
  • 40 recepten – zowel klassiekers als ‘net even anders’ – ingedeeld per seizoen en per fruit- of groentesoort. Alle recepten zijn vegetarisch en veelal veganistisch.
  • Duidelijke stap-voor-stap-uitleg per recept en met variatietips en serveertips.
  • Tips en de favoriete ambachtelijke seizoensrecepten van jam- en chutneymakers uit Nederland en Vlaanderen.

En meer… .

In juni moet het boek in de winkel liggen. Op die manier kun jij deze zomer optimaal van het fruitseizoen genieten. ☺!

Jamproductie - jamboek - seizoensgebonden - JAMMIE - datisjammie.nl

Lekker bezig: voorbereidingen in volle gang

Dat betekent dat ik het boek in een paar maanden moet schrijven. Oef.
Gelukkig heb ik goede hulp van Anja Timmerman van Forte Uitgevers en helpen twee ervaren kookboekenmakers mee. Gerhard Witteveen neemt de fotografie voor zijn rekening en Barbara van Ruyven de vormgeving. De voorbereidingen voor de fotoshoots en de conceptversie van de eerste pagina’s zijn in volle gang.

Wordt vervolgd

De komende weken is het dus koken, schrijven, fotograferen, organiseren en afstemmen. Ik houd jullie graag op de hoogte van dit leuke boekenproject. Meer jam- en boekennieuws volgt snel!