• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

24 februari 2017 Nieuws

Ik ga een jamboek schrijven!

Ja, echt waar!
Na ruim zes jaar Jammie werk ik eindelijk al mijn kladjes uit tot recepten. Zodat iedereen zelf jam, compote, gelei, siroop en ander lekkers kan maken van seizoensfruit en –groente. Hoera!

Vragen over jam - website JAMMIE - datisjammie.nl

Na al die vragen is het ook wel tijd voor een jamboek. Dat vindt Anja Timmerman van Forte Uitgevers ook. Het is vanwege haar vraag – ‘wil je een jamboek schrijven?’ – dat ik nu doe wat ik al eerder had willen doen. Hoezo geen tijd? Werk, drukke dreumes, een groeiende buik: er is altijd wel wat. Gewoon koken en schrijven. Hopla: ik maak dit jaar een mooi jamboek!

Jam en meer lekkers van het seizoen

Wat kun je van het boek verwachten?

Ruim 120 pagina’s dik en met lekker veel informatie en inspiratie. In Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen leer hoe je makkelijk zelf jam, compote, chutney, gelei en siroop maakt. Met fruit- en groentesoorten die dan op hun best zijn en die je overal kunt kopen.

In het boek vind je onder andere:

  • Uitgebreide uitleg en tips over het maken van jam (of confituur zoals de Vlamingen het noemen), compote, chutney, gelei en siroop: iedereen kan conserven maken! Je leert onder andere wat pectine is, hoe je kunt zien of jam dik genoeg is, hoe je potten steriliseert en wat je kunt doen als jam mislukt.
  • 40 recepten – zowel klassiekers als ‘net even anders’ – ingedeeld per seizoen en per fruit- of groentesoort. Alle recepten zijn vegetarisch en veelal veganistisch.
  • Duidelijke stap-voor-stap-uitleg per recept en met variatietips en serveertips.
  • Tips en de favoriete ambachtelijke seizoensrecepten van jam- en chutneymakers uit Nederland en Vlaanderen.

En meer… .

In juni moet het boek in de winkel liggen. Op die manier kun jij deze zomer optimaal van het fruitseizoen genieten. ☺!

Jamproductie - jamboek - seizoensgebonden - JAMMIE - datisjammie.nl

Lekker bezig: voorbereidingen in volle gang

Dat betekent dat ik het boek in een paar maanden moet schrijven. Oef.
Gelukkig heb ik goede hulp van Anja Timmerman van Forte Uitgevers en helpen twee ervaren kookboekenmakers mee. Gerhard Witteveen neemt de fotografie voor zijn rekening en Barbara van Ruyven de vormgeving. De voorbereidingen voor de fotoshoots en de conceptversie van de eerste pagina’s zijn in volle gang.

Wordt vervolgd

De komende weken is het dus koken, schrijven, fotograferen, organiseren en afstemmen. Ik houd jullie graag op de hoogte van dit leuke boekenproject. Meer jam- en boekennieuws volgt snel!

Dit vind je misschien ook leuk…

  1. Minibijbel inmaken - Nieuws - Boekrecensie - JAMMIE
    Boekrecensie: Minibijbel inmaken
  2. fotoshoot jamkookboek - najaar - winter - JAMMIE
    Jamboek: hoe fotografeer je heel veel potjes, mooi & lekker?
  3. Omslag jamboek klaar & boek reserveren - Nieuws - datisjammie.nl
    Kookboek
  4. Omslag jamboek klaar & boek reserveren - Nieuws - datisjammie.nl
    Omslag jamboek klaar & boek reserveren

Categorie:Nieuws Tag: kookboek

Vorige bericht: « Rijstsalade met winterpostelein
Volgend bericht: Jamboek: hoe fotografeer je heel veel potjes, mooi & lekker? »

Lees Interacties

Reageer ook! Reactie annuleren

Beoordeel dit recept (na 't maken)




* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mail
  • Pinterest
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Pinterest
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2025 Jammie®

Deze website maakt gebruik van cookies
Op datisjammie.nl maak ik gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert.

Ik gebruik cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld voor het gebruik van affiliate marketing programma's). Door op ‘Details tonen’ te klikken, kun je meer lezen over alle cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze proclaimer en privacyverklaring.
Functionele cookies Altijd actief
Functionele cookies zijn nodig om de website gebruikersvriendelijk te maken voor de bezoeker. Deze cookies onthouden instellingen. De volgende keer dat je de datisjammie.nl bezoekt, passen de internetpagina’s zich aan jouw voorkeuren aan. Jehoeft dan bijvoorbeeld niet opnieuw dezelfde gegevens in te vullen. De informatie in dit type cookies wordt niet gedeeld met andere organisaties of bedrijven. Functionele cookies worden altijd geplaatst.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service van Google Inc, om bij te houden hoe bezoekers deze website gebruiken. Google Analytics maakt voornamelijk gebruik van directe (first-party) cookies om te rapporteren over interacties van bezoekers (ook bekend als gebruikers) op websites van Google Analytics-klanten. Voor deze website heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met de bezoekers/gebruikersgegevens. De gegevens over jouw activiteiten op deze website worden geanonimiseerd. Je IP-adres wordt niet gebruikt.
Marketing (Tracking cookies van derden)
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders "tracking cookies" op je computer. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina's je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van je bezoek aan andere websites krijgen waarop zij adverteren. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij datisjammie.nl bekend is, maar alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Details tonen
{title} {title} {title}