• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

31 juli 2019 Recepten

Hoe ontpit je kersen, met en zonder kersenontpitter?

Kersen zijn heerlijk, op de pitten na dan. Gelukkig kun je de pitten makkelijk verwijderen. Hoe? Met een kersenontpitter, keukenmesje, paperclip of een rietje. Vier handige trucjes op een rij om snel kersen te ontpitten.

Kersen - Kers met pit - Kersen ontpitten - Tips - JAMMIE - datisjammie.nl

Tip

Voordat je begint met ontpitten alvast deze tip.
Kersensap geeft vlekken die je maar lastig kunt verwijderen. Let daarom op je kleren en het aanrechtblad en de keukenkastjes.

1. Kersen ontpitten met een kersenontpitter

Kersenontpitters heb je in verschillende soorten en maten, maar de gewone (kleine) kersenontpitter werkt meestal zo:

  1. Verwijder het steeltje van de kers.

  2. Plaats de kers in de ontpitter. Leg de kant waar het steeltje zat in de richting van het stangetje.

  3. Knijp de tang dicht en duw de pit eruit.

  4. Gooi de pit weg en doe de kers in een bakje.

2. Kersen ontpitten met een keukenmesje

  1. Verwijder het steeltje van de kers.
  2. Snijd de kers doormidden. Snijd de helft met de pit erin nog een keer doormidden en ‘wip’ tegelijkertijd de pit eruit met het mesje.
  3. Gooi de pit weg en doe de kers in een bakje.

3. Kersen ontpitten met een paperclip

  • Verwijder het steeltje van de kers.
  • Duw de (grote) paperclip naar beneden in de kers op de plek waar het steeltje zat.
  • Draai de paperclip rond en haal ‘m onder de pit door.
  • Trek vervolgens de paperclip rustig uit de kers, naar boven. De pit blijft meestal in de paperclip hangen.
  • Gooi de pit weg en doe de kers in een bakje.

4. Kersen ontpitten met een (stevig) rietje of een eetstokje

  • Verwijder het steeltje van de kers.
  • Duw met het rietje of eetstokje op de plek waar het steeltje zat.
  • Duw door de kers heen en duw de pit eruit. Eventueel kun je de kers op een fles plaatsen en de pit in de fles duwen.
  • Gooi de pit weg en doe de kers in een bakje.

En klaar!
Tijd voor een lekker gerecht met kersen. Probeer eens deze kersenjam met rode bessen. Mmm…

Dit vind je misschien ook leuk…

  1. bramen - kersen - bramenjam met kersen - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl
    Bramenjam met kersen
  2. Kersen-rodebessenjam - kersen - rode bessen - recept - Jammie
    Kersenjam met rode bessen
  3. Rabarber-aardbeienjam - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl
    Rabarberjam met aardbeien
  4. Basisprincipes jam maken I Tips & Trucs | JAMMIE | datisjammie.nl
    Jam: de basis

Categorie:Recepten

Vorige bericht: « Kersenjam met rode bessen
Volgend bericht: Bramenjam met kersen »

Lees Interacties

Reageer ook! Antwoord annuleren

Beoordeel dit recept (na 't maken)




* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2021 Jammie®