• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

13 juni 2013 Recepten

Cheesecake met perenjam en hazelnootpasta

Om een lekkere cheesecake te kunnen bakken, hoef je geen (amateur) patissier te zijn; cheescake is een van de makkelijkste taarten die je kunt maken. En als je er wat perenconfituur of -jam en hazelnootpasta aan toevoegt, heb je zo een heerlijke herfstvariant.

cheesecake - perenjam - Limburgse hazelnootpasta - Recept - JAMMIE

Kooptip

Jans pasta kun je kopen in de biologische winkel. Als je geen tijd hebt om je eigen peer-vanilleconfituur te maken, kun je ook terecht bij een streekwinkel of delicatessenwinkel. Je kunt eventueel ook een perenconfituur of perenjam zonder vanille kopen, de meeste biologische winkels hebben die in hun assortiment.

Zo en nu aan de slag. Met dit recept maak je in anderhalf uur een heerlijke cheesecake. Lauwwarm is de taart heerlijk. Versier de cheesecake eventueel met wat rood fruit, herfstframbozen bijvoorbeeld.

cheesecake - perenjam - Limburgse hazelnootpasta - Recept - JAMMIE
No ratings yet
pin recept print recept

Cheesecake met perenjam en hazelnootpasta

Om een lekkere cheesecake te kunnen bakken, hoef je geen (amateur) patissier te zijn; cheescake is een van de makkelijkste taarten die je kunt maken. En als je er wat perenjam en hazelnootpasta aan toevoegt, heb je zo een heerlijke herfstvariant.
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 1 uur uur
Totaal: 1 uur uur 30 minuten minuten
Gang: dessert
Soort gerecht: vegetarisch
Seizoen: kan altijd
Dit heb je nodig voor:8 personen

Benodigdheden

  • weegschaal
  • keukenmachine
  • mengkom
  • steelpan
  • bakpapier
  • oven
  • lepel
  • springvorm doorsnede 20 cm

Ingrediënten

Taartbodem

  • 100 gram volkorenbiscuits
  • 75 gram ongezouten boter

Taartvulling

  • 300 gram roomkaas
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 gram Limburgse biologische hazelnootpasta van Jan
  • 75 gram perenconfituur met vanille

Hoe maak je het?

Taartbodem

  • Vet de springvorm ( doorsnede 20 cm) in en bekleed ‘m met bakpapier.
  • Verkruimel de volkorenbiscuits totdat ze fijn zijn. Het snelst gaat dit in de keukenmachine.
  • Smelt de boter.
  • Doe de koekkruimels en de gesmolten boter in een kom en meng goed. Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taartbodem 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Taartvulling

  • Doe de roomkaas samen met de suiker en de eieren in een blender of in een keukenmachine. Als je geen peer-vanilleconfituur gebruikt maar perenconfituur of -jam, kun je een theelepel vanillesuiker toevoegen aan het mengsel. Laat de keukenmachine of blender draaien totdat er een glad mengsel is ontstaan.
  • Voeg de hazelnotenpasta toe en meng nogmaals.
  • Haal de taartbodem uit de koelkast en besmeer ‘m met de perenconfituur. Laat een ruimte van ongeveer 2,5 cm vanaf de taartrand vrij.
  • Giet het taartmengsel boven op de jam en de biscuitbodem.
  • Bak de taart in +/- 60 minuten gaar in de oven. De taart is klaar als hij veerkrachtig is en in het midden is gestold. Je kunt de oven uitzetten en de taart erin laten afkoelen met de deur op een kier.

Tip

Lauwwarm is de taart heerlijk. Versier de cheesecake eventueel met wat rood fruit, herfstframbozen bijvoorbeeld.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!

Dit vind je misschien ook leuk…

  1. Broodpudding - Noten - Rozijnen - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl
    Broodpudding
  2. brownie - cranberries - hazelnootpasta - recept - JAMMIE
    Brownie met Limburgse hazelnootpasta
  3. sandwich - Limburgse hazelnootpasta - banaan - chocolade - recept - JAMMIE
    Sandwich met banaan, chocolade en hazelnootpasta

Categorie:Recepten

Vorige bericht: « Jammie test Streekkrat van de Streekmolen
Volgend bericht: Sandwich met banaan, chocolade en hazelnootpasta »

Lees Interacties

Reageer ook! Reactie annuleren

Beoordeel dit recept (na 't maken)




* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mail
  • Pinterest
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Pinterest
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2025 Jammie®

Deze website maakt gebruik van cookies
Op datisjammie.nl maak ik gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert.

Ik gebruik cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld voor het gebruik van affiliate marketing programma's). Door op ‘Details tonen’ te klikken, kun je meer lezen over alle cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze proclaimer en privacyverklaring.
Functionele cookies Altijd actief
Functionele cookies zijn nodig om de website gebruikersvriendelijk te maken voor de bezoeker. Deze cookies onthouden instellingen. De volgende keer dat je de datisjammie.nl bezoekt, passen de internetpagina’s zich aan jouw voorkeuren aan. Jehoeft dan bijvoorbeeld niet opnieuw dezelfde gegevens in te vullen. De informatie in dit type cookies wordt niet gedeeld met andere organisaties of bedrijven. Functionele cookies worden altijd geplaatst.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service van Google Inc, om bij te houden hoe bezoekers deze website gebruiken. Google Analytics maakt voornamelijk gebruik van directe (first-party) cookies om te rapporteren over interacties van bezoekers (ook bekend als gebruikers) op websites van Google Analytics-klanten. Voor deze website heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met de bezoekers/gebruikersgegevens. De gegevens over jouw activiteiten op deze website worden geanonimiseerd. Je IP-adres wordt niet gebruikt.
Marketing (Tracking cookies van derden)
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders "tracking cookies" op je computer. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina's je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van je bezoek aan andere websites krijgen waarop zij adverteren. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij datisjammie.nl bekend is, maar alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Details tonen
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required