• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

13 juni 2013 Recepten 2 reacties

Sandwich met banaan, chocolade en hazelnootpasta

Als je een middag nog effe flink er tegenaan moet, dan zijn dit de bammen die je moet maken. Een sandwich met banaan, hazelnoten en – voor de extra energie – chocolade. Heerlijk krachtvoer!

sandwich - Limburgse hazelnootpasta - banaan - chocolade - recept - JAMMIE

Kooptip

Jans pasta kun je kopen in de biologische winkel.
(h)eerlijke cocolade kun je oa kopen bij Original Beans en Chocweb.
Of probeer de repen van Chocolatemakers uit Amsterdam

Weinig tijd?

Je kunt natuurlijk chocoladepasta gebruiken in plaats van gesmolten chocolade. Ben je een stuk sneller klaar. Nadeel is wel dat je dan minder chocolade proeft. Aan de meeste pasta’s wordt namelijk van alles toegevoegd om te zorgen dat de pasta smeerbaar en langer houdbaar is. Chocoladepasta is daardoor vaak vetter en zoeter dan een stuk (gesmolten) pure chocolade. Maar ja, als de klok (te hard) tikt, besmeer dan één snee met chocoladepasta en één snee met hazelnootpasta

sandwich - Limburgse hazelnootpasta - banaan - chocolade - recept - JAMMIE
0 van 0
pin recept print recept

Sandwich met banaan, chocolade en hazelnootpasta

Als je een middag nog effe flink er tegenaan moet, dan zijn dit de bammen die je moet maken. Een sandwich met banaan, hazelnoten en – voor de extra energie – chocolade. Heerlijk krachtvoer!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totaal: 10 minuten
Gang: lunchgerecht
Soort gerecht: vegetarisch
Seizoen: kan altijd
Dit heb je nodig voor:4 personen

Benodigdheden

  • kom
  • snijplank
  • keukenmes(je)
  • kookpan
  • broodmes
  • mes

Ingrediënten

  • 50 gram pure chocolade
  • 8 sneeën stevig (zuurdesem)notenbrood
  • 4 eetlepels Limburgse biologische hazelnootpasta van Jan
  • 2 rijpe bananen

Hoe maak je het?

  • Breek de chocolade in stukken.
  • Laat de chocolade rustig au bain-marie smelten. Dit doe je door een pan met daarin een bodempje kokend water op een laag vuur te zetten. Daar bovenop plaats je een vuurvaste kom. In de kom doe je de chocoladebrokken.
  • Gebruik per persoon 2 boterhammen. Besmeer één snee brood met een lekker dikke laag hazelnootpasta.
  • Snijd de bananen in dunne plakjes. Leg op de hazelnootpasta een laag plakjes banaan.
  • Haal de kom met chocolade van het vuur als alles is gesmolten Giet één eetlepel gesmolten chocolade over de bananenplakjes.
  • Leg een snee notenbrood bovenop. Druk goed aan en snijd doormidden.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Facebook met @datisjammie of tag #datisjammie!

Dit vind je misschien ook leuk…

  1. brownie - cranberries - hazelnootpasta - recept - JAMMIE
    Brownie met Limburgse hazelnootpasta
  2. cheesecake - perenjam - Limburgse hazelnootpasta - Recept - JAMMIE
    Cheesecake met perenjam en hazelnootpasta
  3. Jan Frenken biologische hazelnootpasta uit Limburg
    Jans biologische hazelnootpasta

Categorie:Recepten

Vorige bericht: « Cheesecake met perenjam en hazelnootpasta
Volgend bericht: Brownie met Limburgse hazelnootpasta »

Lees Interacties

2 Reacties

    Reageer ook! Antwoord annuleren

    Beoordeel dit recept (na 't maken)




    * Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Monique :

    28 januari 2014 om 13:28

    Net deze sandwich gemaakt en het is echt heel lekker!

    > REAGEER
    • Janine :

      28 januari 2014 om 18:31

      Ah, wat fijn om te horen Monique!
      Ik ontving vandaag toevallig ook een mail van Jan Frenken: zijn heerlijke Limburgse hazelnootpasta is weer verkrijgbaar. Hoera!

      > REAGEER

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2021 Jammie®