• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

13 juni 2013 Recepten 2 reacties

Sandwich met banaan, chocolade en hazelnootpasta

Als je een middag nog effe flink er tegenaan moet, dan zijn dit de bammen die je moet maken. Een sandwich met banaan, hazelnoten en – voor de extra energie – chocolade. Heerlijk krachtvoer!

sandwich - Limburgse hazelnootpasta - banaan - chocolade - recept - JAMMIE

Kooptip

Jans pasta kun je kopen in de biologische winkel.
(h)eerlijke cocolade kun je oa kopen bij Original Beans en Chocweb.
Of probeer de repen van Chocolatemakers uit Amsterdam

Weinig tijd?

Je kunt natuurlijk chocoladepasta gebruiken in plaats van gesmolten chocolade. Ben je een stuk sneller klaar. Nadeel is wel dat je dan minder chocolade proeft. Aan de meeste pasta’s wordt namelijk van alles toegevoegd om te zorgen dat de pasta smeerbaar en langer houdbaar is. Chocoladepasta is daardoor vaak vetter en zoeter dan een stuk (gesmolten) pure chocolade. Maar ja, als de klok (te hard) tikt, besmeer dan één snee met chocoladepasta en één snee met hazelnootpasta

sandwich - Limburgse hazelnootpasta - banaan - chocolade - recept - JAMMIE
No ratings yet
pin recept print recept

Sandwich met banaan, chocolade en hazelnootpasta

Als je een middag nog effe flink er tegenaan moet, dan zijn dit de bammen die je moet maken. Een sandwich met banaan, hazelnoten en – voor de extra energie – chocolade. Heerlijk krachtvoer!
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totaal: 10 minuten minuten
Gang: lunchgerecht
Soort gerecht: vegetarisch
Seizoen: kan altijd
Dit heb je nodig voor:4 personen

Benodigdheden

  • kom
  • snijplank
  • keukenmes(je)
  • kookpan
  • broodmes
  • mes

Ingrediënten

  • 50 gram pure chocolade
  • 8 sneeën stevig (zuurdesem)notenbrood
  • 4 eetlepels Limburgse biologische hazelnootpasta van Jan
  • 2 rijpe bananen

Hoe maak je het?

  • Breek de chocolade in stukken.
  • Laat de chocolade rustig au bain-marie smelten. Dit doe je door een pan met daarin een bodempje kokend water op een laag vuur te zetten. Daar bovenop plaats je een vuurvaste kom. In de kom doe je de chocoladebrokken.
  • Gebruik per persoon 2 boterhammen. Besmeer één snee brood met een lekker dikke laag hazelnootpasta.
  • Snijd de bananen in dunne plakjes. Leg op de hazelnootpasta een laag plakjes banaan.
  • Haal de kom met chocolade van het vuur als alles is gesmolten Giet één eetlepel gesmolten chocolade over de bananenplakjes.
  • Leg een snee notenbrood bovenop. Druk goed aan en snijd doormidden.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!

Dit vind je misschien ook leuk…

  1. brownie - cranberries - hazelnootpasta - recept - JAMMIE
    Brownie met Limburgse hazelnootpasta
  2. cheesecake - perenjam - Limburgse hazelnootpasta - Recept - JAMMIE
    Cheesecake met perenjam en hazelnootpasta
  3. Jan Frenken biologische hazelnootpasta uit Limburg
    Jans biologische hazelnootpasta

Categorie:Recepten

Vorige bericht: « Cheesecake met perenjam en hazelnootpasta
Volgend bericht: Brownie met Limburgse hazelnootpasta »

Lees Interacties

2 Reacties

    Reageer ook! Reactie annuleren

    Beoordeel dit recept (na 't maken)




    * Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  1. Monique :

    28 januari 2014 om 13:28

    Net deze sandwich gemaakt en het is echt heel lekker!

    > REAGEER
    • Janine :

      28 januari 2014 om 18:31

      Ah, wat fijn om te horen Monique!
      Ik ontving vandaag toevallig ook een mail van Jan Frenken: zijn heerlijke Limburgse hazelnootpasta is weer verkrijgbaar. Hoera!

      > REAGEER

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mail
  • Pinterest
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Pinterest
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2025 Jammie®

Deze website maakt gebruik van cookies
Op datisjammie.nl maak ik gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert.

Ik gebruik cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld voor het gebruik van affiliate marketing programma's). Door op ‘Details tonen’ te klikken, kun je meer lezen over alle cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze proclaimer en privacyverklaring.
Functionele cookies Altijd actief
Functionele cookies zijn nodig om de website gebruikersvriendelijk te maken voor de bezoeker. Deze cookies onthouden instellingen. De volgende keer dat je de datisjammie.nl bezoekt, passen de internetpagina’s zich aan jouw voorkeuren aan. Jehoeft dan bijvoorbeeld niet opnieuw dezelfde gegevens in te vullen. De informatie in dit type cookies wordt niet gedeeld met andere organisaties of bedrijven. Functionele cookies worden altijd geplaatst.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service van Google Inc, om bij te houden hoe bezoekers deze website gebruiken. Google Analytics maakt voornamelijk gebruik van directe (first-party) cookies om te rapporteren over interacties van bezoekers (ook bekend als gebruikers) op websites van Google Analytics-klanten. Voor deze website heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met de bezoekers/gebruikersgegevens. De gegevens over jouw activiteiten op deze website worden geanonimiseerd. Je IP-adres wordt niet gebruikt.
Marketing (Tracking cookies van derden)
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders "tracking cookies" op je computer. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina's je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van je bezoek aan andere websites krijgen waarop zij adverteren. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij datisjammie.nl bekend is, maar alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Details tonen
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required