Boekrecensie: DeDikkevanDam
Menig auteur kan van zo’n boeklancering alleen maar dromen. De verschijning van Dedikkevandam, van aardappel tot zwezerik was in 2005 zelfs een nieuwsitem in het Journaal en de eerste oplage was razendsnel uitverkocht. Logisch ook, want Dedikkevandam is het dikke naslagwerk van culinair journalist Johannes van Dam die jarenlang voor onder meer het Parool schreef. In dit boekwerk van ruim achthonderd pagina’s verzamelt Van Dam zijn kennis van gastronomie en alles wat met eten te maken heeft. Wie is de bedenker van de tarte tatin? En hoe maak je nou een echte pesto Genovese? Johannes van Dam weet het en legt het ons uit. Op toegankelijke wijze en met humor. Dat maakt dat Dedikkevandam een naslagwerk is waarin je blijft lezen en uit blijft koken. Het boek kent vele originele recepten.
Johannes van Dam over tarte tatin:
“Een van de twee zou bij het maken van appeltaart zo in gedachten zijn geweest dat ze de appels bloot in de taartvorm legde. Om geen tijd te verliezen besloot ze het deeg eroverheen te leggen en zo de taart te bakken. Heerlijk! Alweer zo’n onuitroeibare culimythe, want het was al heel lang een traditioneel gerecht uit de streek. Maar de dames Tatin hebben het gerecht wel beroemd gemaakt.”
VOOR WIE IS DIT BOEK?
Ben je een echte foodie? Wil je graag weten hoe het nou eigenlijk moet? (Maak je aardappelpuree bijvoorbeeld met een stamper of een knijper?) Dan is DeDikkevanDam iets voor jou. Van dit naslagwerk dat gelijk ook een (basis)kookboek is, heb je eindeloos plezier. Op een van de 896 pagina’s valt altijd wel iets nieuws te ontdekken.
WAAR KUN JE DIT BOEK KOPEN?
In verschillende boekwinkels en webshops. Onder andere Bol.com verkoopt het.
Titel: DeDikkevanDam, van aardappel tot zwezerik
Auteur: Johannes van Dam
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038899824
Verschijningsdatum: oktober 2014
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 896
Thema: basiskookboek, naslagwerk
Reageer ook!