• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

20 november 2014 Nieuws

Boekrecensie: DeDikkevanDam

Menig auteur kan van zo’n boeklancering alleen maar dromen. De verschijning van Dedikkevandam, van aardappel tot zwezerik was in 2005 zelfs een nieuwsitem in het Journaal en de eerste oplage was razendsnel uitverkocht. Logisch ook, want Dedikkevandam is het dikke naslagwerk van culinair journalist Johannes van Dam die jarenlang voor onder meer het Parool schreef. In dit boekwerk van ruim achthonderd pagina’s verzamelt Van Dam zijn kennis van gastronomie en alles wat met eten te maken heeft. Wie is de bedenker van de tarte tatin? En hoe maak je nou een echte pesto Genovese? Johannes van Dam weet het en legt het ons uit. Op toegankelijke wijze en met humor. Dat maakt dat Dedikkevandam een naslagwerk is waarin je blijft lezen en uit blijft koken. Het boek kent vele originele recepten.

Johannes van Dam over tarte tatin:

“Een van de twee zou bij het maken van appeltaart zo in gedachten zijn geweest dat ze de appels bloot in de taartvorm legde. Om geen tijd te verliezen besloot ze het deeg eroverheen te leggen en zo de taart te bakken. Heerlijk! Alweer zo’n onuitroeibare culimythe, want het was al heel lang een traditioneel gerecht uit de streek. Maar de dames Tatin hebben het gerecht wel beroemd gemaakt.”

Dedikkevandam - Nieuws - Boekrecensie - JAMMIE - datisjammie.nl

VOOR WIE IS DIT BOEK?

Ben je een echte foodie? Wil je graag weten hoe het nou eigenlijk moet? (Maak je aardappelpuree bijvoorbeeld met een stamper of een knijper?) Dan is DeDikkevanDam iets voor jou. Van dit naslagwerk dat gelijk ook een (basis)kookboek is, heb je eindeloos plezier. Op een van de 896 pagina’s valt altijd wel iets nieuws te ontdekken.

WAAR KUN JE DIT BOEK KOPEN?

In verschillende boekwinkels en webshops. Onder andere Bol.com verkoopt het.

Titel: DeDikkevanDam, van aardappel tot zwezerik
Auteur: Johannes van Dam
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038899824
Verschijningsdatum: oktober 2014
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 896
Thema: basiskookboek, naslagwerk

Dit vind je misschien ook leuk…

  1. Pesto Genovese - Basilicumpesto - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl
    Pesto Genovese
  2. Tomaten tarte tatin met mozzarella of geitenkaas - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl
    Tomaten tarte tatin met mozzarella of geitenkaas

Categorie:Nieuws Tag: kookboek

Vorige bericht: « Appel & peren-toffeelolly’s
Volgend bericht: Broodpudding »

Lees Interacties

Reageer ook! Antwoord annuleren

Beoordeel dit recept (na 't maken)




* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

BoekenBoeken

Footer

Blijf op de hoogte

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2021 Jammie®

Op datisjammie.nl maak ik gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert.OkNiet okLees meer