Elke zondag heerlijk taart - Nieuws - Boekrecensie - datisjammie.nl

Elke zondag heerlijk taart

Auteur:
Uitgever: Forte Culinair
Verschijningsdatum:

1 8 10

Je koopt een huis op het Franse platteland. In de tuin staan fruitbomen. Wat te doen met de oogst? Je besluit een vruchtentaart te bakken, de eerste in je leven. Je maakt een foto en deelt je creatie via Instagram. De positieve reacties maken je enthousiast en vanaf dat moment bak je elke zondag een taart. Drie jaar later is je taartenbakboek in Frankrijk zo’n succes dat het ook verschijnt in Spanje, Duitsland en Nederland. Een blik op de Instagrampagina van auteur Caroline Lebar en je begrijpt waarom. Caroline’s taarten zijn kleurrijke composities van fruit. Kleine kunstwerken van zoete ingrediënten waar je graag naar kijkt, die je wilt proeven én zelf wilt bakken.

VOOR WIE IS DIT BOEK?

Hou je van fruit? Hou je van zoet? Hou je van bakken? En van mooie creaties? Dan is Elke zondag heerlijk taart iets voor jou. Ook als je weinig bakervaring hebt. Caroline houdt haar uitleg eenvoudig. Voor al haar taarten geldt: iedereen kan ze bakken.

WAT KUN JE MET DIT BOEK?

Vruchtentaarten bakken die lekker én mooi zijn. Caroline gebruikt zowel seizoensvruchten – zoals aardbeien, appels en peren – als exotisch fruit: bananen, kiwi’s en mango’s. Ze kiest voor klassieke combinaties, appel-peer-kaneel of appel-rabarber bijvoorbeeld. Caroline verrast je ook met meer gewaagde fruitcombinaties. Zo vind je in Elke zondag heerlijk taart het recept voor een appel-citrus-cranberrytaart en een framboos-aalbes-speculaastaart. Voor haar taarten gebruikt Caroline behalve vers fruit – dat ze mooi snijdt en zorgvuldig neerlegt – vaak een eigengemaakte compote of gelei.

WAT MOET JE ZEKER LEZEN?

Kies een taartenrecept met je favoriete vrucht. Laat je verrassen door Caroline’s smaakcombinaties en decoratietips. Ben je bijvoorbeeld gek op aardbeien, probeer dan eens de tropische aardbeientaart met verse stukken ananas en ananascompote. Of de aardbeien-braamtaart met drie verschillende soorten aardbeien.

MIJN FAVORIETE RECEPTEN

Ik probeerde twee klassieke taartrecepten: appel-rabarber op Elzasser wijze en appel-kweepeer. Caroline’s rabarbertaart is zoet en fris van smaak en heerlijk om (lauw)warm te eten. Een ideale taart voor een mooie maar nog koude lentedag. Haar appel-kweepeertaart paste ik een beetje aan: ik gebruikte partjes kweepeer in plaats van appel, bestreek de bodem niet met appelcompote maar met mandarijnenconfituur en versierde de taart met rozenblaadjes. Het resultaat: een lekkere kruidige maar ook frisse taart.

Kweepeer-mandarijnenconfituur-taart-JAMMIE

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten?

Titel: Elke zondag heerlijk taart
Auteur: Caroline Lebar
Uitgever: Forte Culinair
Verschijningsdatum: februari 2017
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 88
ISBN: 9789491853159
Elke zondag heerlijk taart

Waar kun je dit boek kopen?

In verschillende boekwinkels en webshops. Onder andere Bol.com verkoopt het.

Eerst even voorproeven? Bekijk het inkijkexemplaar of Caroline’s instagrampagina. En mochten Caroline’s taarten in de smaak vallen: haar tweede taartenboek ligt inmiddels ook in de winkel, met zoete en hartige taartrecepten.

~EN NU...mag jij~

* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.