recept rabarberwodka jammie

Rabarberwodka

Voorbereidingstijd:
Totale tijd:
Laten staan: Minimaal 1 week
Hoeveelheid: 4 personen
Seizoen:

Rabarber is zuur, maar doet het goed met zoet en drank ☺! Ooit rabarberwodka geproefd? Het is makkelijk om te maken, mooi om te zien en machtig lekker. En met de komst van een Nederlandse wodka kun je er een echt Hollands aperitief van maken.

Hoe maak je het?

1. Was de rabarber en snijd in stukken (dikke ringen).
2. Snijd de gember in stukken.
3. Zorg ervoor dat je weckpot en fles schoon zijn.
4. Doe de rabarber en de gember in de weckpot.
5. Strooi de suiker over het geheel.
6. Schenk de wodka erbij.
7. Sluit de pot af. Laat ‘m minimaal een week staan op een donkere plek.
8. Schud de pot elke dag even. Op die manier zorg ervoor dat de suiker helemaal oplost.
9. Maak de pot open (hoera!). Zet een zeef op een maatbeker en giet de wodka door de zeef.
10. Voeg het water toe.
11. Giet alles in een schone, glazen fles die je kunt afsluiten.
Koel serveren, eventueel met verse aardbeien. Ja, het is lekker lente ☺!
rabarberwodka - recept - JAMMIE - datisjammie.nl

Dit recept is geïnspireerd op het recept van NRC culinair journalist Janneke Vreugdenhil. Volgens Janneke is rabarberwodka – ondanks de roze kleur – ook geschikt voor mannen.

~EN NU...mag jij~

* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.