Rabarbercompote - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl

Rabarbercompote

Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Totale tijd:
Hoeveelheid: 0,5 liter, genoeg voor 4 personen
Seizoen: ,

Met een paar stengels rabarber en een beetje suiker maak je zo je eigen rabarbercompote. De licht zure en roze compote kun je de hele dag door eten. ’s Ochtends met wat verse aardbeien bij het ontbijt, ’s middags gemixt met rood fruit als een smoothie en ’s avonds met kokosschuim als dessert.
Snel proberen dus dit JAMMIE recept :-)!

Hoe maak je het?

1. Was de rabarber en snij de stelen in stukken van circa 3 cm.
2. Verwarm de rabarber samen met 2 – 3 eetlepels water op laag vuur en roer af en toe.
3. Maak ondertussen de jam- of weckpot schoon met warm water en soda.
4. Voeg de suiker toe op het moment dat de rabarber bijna tot moes is gekookt, meestal na 5 à 10 minuten. Hoeveel suiker je moet toevoegen, kan soms verschillen; dat hangt af van hoe zuur de rabarber is en jouw smaak.
5. Draai het vuur meteen uit. Je kunt de compote direct serveren.

Tip!
Vanwege het lage suikergehalte is compote minder stevig en korter houdbaar dan jam, slechts enkele dagen in de koelkast. Langer bewaren kan: verdeel de compote in kleinere porties in afsluitbare plastic bakken of zakjes en plaats die in de vriezer. Of doe de compote in gesteriliseerde weckpotten en weck ze. Plaats de gevulde potten in een grote, brede kookpan. Voeg lauwwarm water toe en zorg dat alle potten onder water staan. Breng het water aan de kook en laat 30 minuten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het water borrelt en 100 °C is.
Gebruik je een weckketel? Zorg er dan voor dat het water ongeveer dezelfde temperatuur heeft als de inhoud van de pot. Stel de juiste temperatuur en tijd in en de ketel verhit de potten op de juiste manier.

Rabarbercompote - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl

Liever geen suiker?

Als je liever een suikervrije rabarbercompote maakt, kun je in plaats van suiker ook appeldiksap en honing gebruiken. Voeg 100 ml diksap en 1 eetlepel honing toe.

Zin in iets extra’s?

Anijs, kokos, gember, munt, sinaasappel, vanille en…..

Rabarber kun je met veel dingen combineren. Probeer eens rabarbercompote met wat anijszaadjes of verse munt. Of voeg een paar lepels kokoslikeur toe. Allemaal erg JAMMIE ☺!
………………………………………………………………………………………
JAMMIE Jamboek te koop - Winkel - JAMMIE - datisjammie.nlZIN IN MEER?
Koop mijn jamkookboek: ruim 120 pagina’s vol informatie, praktische tips en seizoensrecepten voor slechts €14,95.

Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen kun je eenvoudig online bestellen.
………………………………………………………………………………………

~EN NU...mag jij~

* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.