Hummus, hoemoes, hoummous of humous? Nou ja, gewoon een hele lekkere kikkererwtenpuree! Ideaal voor een zomerse picknick. Als we naar buiten gaan, willen we ook fijn buiten eten en drinken. Simpel, lekker en het liefst breek-, knoei- en hittebestendig moet dat zijn. Hummus is zo’n outdoortopper.
Recepten
(H)eerlijk koken gaat een stuk makkelijker met goede recepten. Op deze pagina vind je daarom recepten die gebaseerd zijn op (verse) seizoensgebonden groenten en fruit. De overige ingrediënten zijn zo veel mogelijk lokaal verkrijgbaar. Tips waar je (streek)producten kunt kopen, staan bij de recepten.
Bon appétit!
Brownie met Limburgse hazelnootpasta
Dat we gek zijn op brownies is niet voor niets. Een brownie maak je zo (kwartiertje werk), kun je lekker uit de hand eten (ideaal voor feestjes) en bevat chocolade (altijd goed :-)). Dat hebben die Amerikanen toch maar mooi bedacht. Het leuke van brownies bakken is dat je eindeloos kunt variëren. Drank, noten, vruchten: je kunt het allemaal in een brownie stoppen. Vandaag gaat Jans hazelnootpasta erin.
Sandwich met banaan, chocolade en hazelnootpasta
Als je een middag nog effe flink er tegenaan moet, dan zijn dit de bammen die je moet maken. Een sandwich met banaan, hazelnoten en – voor de extra energie – chocolade. Heerlijk krachtvoer!
Cheesecake met perenjam en hazelnootpasta
Om een lekkere cheesecake te kunnen bakken, hoef je geen (amateur) patissier te zijn; cheescake is een van de makkelijkste taarten die je kunt maken. En als je er wat perenjam en hazelnootpasta aan toevoegt, heb je zo een heerlijke herfstvariant.
Walnotenpesto
Walnoten kun je voor allerlei gerechten gebruiken: taarten, koeken, sauzen, soep, pasta…, maar ook pesto! Mix de walnoten met chilipeper en verse marjolein en je krijgt een pesto met een bittere, pittige en frisse bite.