• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

24 juni 2013 Recepten

Brownie met Limburgse hazelnootpasta

Dat we gek zijn op brownies is niet voor niets. Een brownie maak je zo (kwartiertje werk), kun je lekker uit de hand eten (ideaal voor feestjes) en bevat chocolade (altijd goed). Dat hebben die Amerikanen toch maar mooi bedacht.

brownie - cranberries - hazelnootpasta - recept - JAMMIE

Brownie net-even-anders

Een naturel brownie is al heerlijk, maar met een van deze smaakmakers wordt een brownie echt een verwennerij. Probeer eens een brownie met:
  • Banaan
  • Boerenjongens
  • Dadels
  • Gedroogde cranberry’s
  • Gemalen kokos
  • Gedroogde pruimen geweld in cognac
  • Rozijnen
  • Stemgember combineert goed met bittere chocolade
  • Witte chocoladestukjes en grof gehakte pecannoten.
  • En…

Het leuke van brownies bakken is dat je eindeloos kunt variëren. Drank, noten,  vruchten: je kunt het allemaal in een brownie stoppen. Vandaag gaat Jans hazelnootpasta erin.

Kooptip

Jans pasta kun je kopen in de biologische winkel. Een goed alternatief is de biologische hazelnootpasta van Horizon of Monki.
(h)eerlijke cocolade kun je oa kopen bij Original Beans en Chocweb.
Of probeer de repen van Chocolatemakers uit Amsterdam

En nu aan de slag. Met dit recept maak je eenvoudig een heerlijke brownie, genoeg om twaalf mensen te trakteren.  

brownie - cranberries - hazelnootpasta - recept - JAMMIE
No ratings yet
pin recept print recept

Brownie met Limburgse hazelnootpasta

Het leuke van brownies bakken is dat je veel kunt variëren. Vandaag gaat Jans Limburgse hazelnootpasta erin. Een makkelijk recept voor een lekker dessert.
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Totaal: 1 uur uur
Gang: dessert
Soort gerecht: vegetarisch
Seizoen: kan altijd
Dit heb je nodig voor:12 personen

Benodigdheden

  • kom
  • kookpan
  • zeef
  • mengkom
  • oven
  • garde
  • lepel
  • bakvorm 28 x 18 cm
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade met een cacaopercentage van 71 procent, of meer als je van extra bitter houdt
  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 4 grote biologische eieren
  • 200 gram bloem, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • 100 gram Limburgse biologische hazelnootpasta van Jan

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Breek de chocolade in stukken.
  • Laat de chocolade rustig au bain-marie smelten. Dit doe je door een pan met daarin een bodempje kokend water op een laag vuur te zetten. Daar bovenop plaats je een vuurvaste kom. In de kom doe je de chocoladebrokken.
  • Voeg de boter toe en laat samen met de chocolade rustig smelten. Hou wel wat boter apart voor het invetten van de bakvorm.
  • Vet de bakvorm licht in met wat boter. Bekleed de bakvorm met aluminiumfolie en vet dit weer licht in met wat boter.
  • Haal de kom van het vuur als alles is gesmolten. Roer de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor.
  • Klop in een andere kom de eieren licht. Roer ze daarna door het chocolademengsel.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder. Voeg het toe aan het chocolademengsel en roer voorzichtig.
  • Doe de hazelnootpasta erbij. Roer alles goed door. Zorg dat alles goed is vermengd.
  • Giet het mengsel in de vorm en bak de brownie in 40 à 45 minuten in de oven of totdat ‘ie stevig aanvoelt.
  • Laat rustig afkoelen. Snijd de brownie in stukken en serveer ze direct. Genieten maar!
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!

Dit vind je misschien ook leuk…

  1. cheesecake - perenjam - Limburgse hazelnootpasta - Recept - JAMMIE
    Cheesecake met perenjam en hazelnootpasta
  2. Jan Frenken biologische hazelnootpasta uit Limburg
    Jans biologische hazelnootpasta
  3. sandwich - Limburgse hazelnootpasta - banaan - chocolade - recept - JAMMIE
    Sandwich met banaan, chocolade en hazelnootpasta

Categorie:Recepten

Vorige bericht: « Sandwich met banaan, chocolade en hazelnootpasta
Volgend bericht: Hummus »

Lees Interacties

Reageer ook! Reactie annuleren

Beoordeel dit recept (na 't maken)




* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mail
  • Pinterest
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Pinterest
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2025 Jammie®

Deze website maakt gebruik van cookies
Op datisjammie.nl maak ik gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert.

Ik gebruik cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld voor het gebruik van affiliate marketing programma's). Door op ‘Details tonen’ te klikken, kun je meer lezen over alle cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze proclaimer en privacyverklaring.
Functionele cookies Altijd actief
Functionele cookies zijn nodig om de website gebruikersvriendelijk te maken voor de bezoeker. Deze cookies onthouden instellingen. De volgende keer dat je de datisjammie.nl bezoekt, passen de internetpagina’s zich aan jouw voorkeuren aan. Jehoeft dan bijvoorbeeld niet opnieuw dezelfde gegevens in te vullen. De informatie in dit type cookies wordt niet gedeeld met andere organisaties of bedrijven. Functionele cookies worden altijd geplaatst.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service van Google Inc, om bij te houden hoe bezoekers deze website gebruiken. Google Analytics maakt voornamelijk gebruik van directe (first-party) cookies om te rapporteren over interacties van bezoekers (ook bekend als gebruikers) op websites van Google Analytics-klanten. Voor deze website heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met de bezoekers/gebruikersgegevens. De gegevens over jouw activiteiten op deze website worden geanonimiseerd. Je IP-adres wordt niet gebruikt.
Marketing (Tracking cookies van derden)
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders "tracking cookies" op je computer. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina's je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van je bezoek aan andere websites krijgen waarop zij adverteren. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij datisjammie.nl bekend is, maar alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Details tonen
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required