• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

11 maart 2017 Nieuws

Jamboek: hoe fotografeer je heel veel potjes, mooi & lekker?

Fotografie, styling, vormgeving: ik houd ervan. Voor JAMMIE doe ik dat (meestal) allemaal zelf en probeer ik alles er mooi en lekker uit te laten zien. Dat lukt, soms een beetje of soms helemaal niet ☹. Wat lekker is, ziet er niet altijd lekker uit. Mijn conclusie: lekkere plaatjes schieten van eten, is knap lastig.

Hoe moet dat dan bij een jamboek?

Ruim 40 recepten, van verschillende seizoenen, op dezelfde manier geserveerd (in glazen potten): hoe laat je die er mooi, lekker en verrassend uitzien? Hoe fotografeer je dat allemaal in twee dagen tijd?

Een mooie uitdaging. Inmiddels weet ik dat het kan. Hoe? Nou zo.

Geslaagde jamboekfotoshoot: dit heb je nodig

1. EEN GEMOTIVEERD TEAM
Een ervaren foodfotograaf (Gerhard Witteveen), een enthousiaste en handen-uit-de-mouwen-stekende uitgever (Anja Timmerman) en een energieke jamboekschrijver. Allen goedgemutst en met zin in jam; na het fotograferen, volgt het proeven ☺.

2. EEN STRAKKE, MAAR REALISTISCHE PLANNING
Een goed overzicht zorgt dat je op de fotografiedag flink kunt doorwerken. Van tevoren nadenken over wat je wanneer fotografeert, net zo lang puzzelen met recepten totdat ze in logische volgorde staan: het loont.

3. RECEPTEN DIE AF ZIJN
Oftewel, rijen glazen potten met jam, confituur, gelei en meer van dat lekkers
In een korte tijd een compleet jamboek fotograferen, betekent in hoog tempo koken. Dat is ’s ochtends de eerste jampot vullen en ’s avonds de laatste deksel erop draaien. Phoe. Wat ben ik blij met onze afwasmachine.

4. EEN RUIMTE MET VOLDOENDE LICHT
Fotografen op de plek waar alle gevulde glazen potten staan, is het makkelijkste. In onze voorkamer is het mooi licht. Dat wordt dus tijdelijk de fotostudio. Bureau, planten, speelgoed gaan aan de kant. Manlief en dreumes gaan de hort op.

5. VOLDOENDE KEUZE QUA STYLINGATTRIBUTEN
Elke keer hetzelfde lepeltje en servet gebruiken, is geen optie. Je wilt kunnen kiezen uit tafellakens, borden, lepels en schoteltjes. Fotograaf Gerhard plundert daarom zijn kast en ik de mijne. Dille & Kamille zorgt dat we echt wat te kiezen hebben op stylinggebied. Van de Brusselse winkel mogen we allerlei servies, glaswerk, keuken- en tafeltextiel en kookspullen lenen. Allemaal even mooi en fotogeniek

Fotoshoot jamkookboek - JAMMIE - styling - textiel van Dille & Kamille
© Dille & Kamille

En dan is dit het resultaat

Een voorproefje van het najaar- en winterhoofdstuk.

fotoshoot jamkookboek - najaar - winter - JAMMIE

Het fotograferen zit erop.
Nu verder met organiseren, afstemmen en – vooral – schrijven!

Dit vind je misschien ook leuk…

  1. Janine schrijft jamkookboek - Nieuws - JAMMIE - datisjammie.nl
    Ik ga een jamboek schrijven!
  2. Omslag jamboek klaar & boek reserveren - Nieuws - datisjammie.nl
    Kookboek
  3. jammie-pinterest-inspiratie-nieuws-Jammie-datisjammie.nl
    Lekker(e) plaatjes prikken
  4. Omslag jamboek klaar & boek reserveren - Nieuws - datisjammie.nl
    Omslag jamboek klaar & boek reserveren

Categorie:Nieuws Tag: kookboek, styling

Vorige bericht: « Ik ga een jamboek schrijven!
Volgend bericht: Boekrecensie: Elke zondag heerlijk taart »

Lees Interacties

Reageer ook! Reactie annuleren

Beoordeel dit recept (na 't maken)




* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mail
  • Pinterest
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Pinterest
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2025 Jammie®

Deze website maakt gebruik van cookies
Op datisjammie.nl maak ik gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert.

Ik gebruik cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld voor het gebruik van affiliate marketing programma's). Door op ‘Details tonen’ te klikken, kun je meer lezen over alle cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze proclaimer en privacyverklaring.
Functionele cookies Altijd actief
Functionele cookies zijn nodig om de website gebruikersvriendelijk te maken voor de bezoeker. Deze cookies onthouden instellingen. De volgende keer dat je de datisjammie.nl bezoekt, passen de internetpagina’s zich aan jouw voorkeuren aan. Jehoeft dan bijvoorbeeld niet opnieuw dezelfde gegevens in te vullen. De informatie in dit type cookies wordt niet gedeeld met andere organisaties of bedrijven. Functionele cookies worden altijd geplaatst.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service van Google Inc, om bij te houden hoe bezoekers deze website gebruiken. Google Analytics maakt voornamelijk gebruik van directe (first-party) cookies om te rapporteren over interacties van bezoekers (ook bekend als gebruikers) op websites van Google Analytics-klanten. Voor deze website heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met de bezoekers/gebruikersgegevens. De gegevens over jouw activiteiten op deze website worden geanonimiseerd. Je IP-adres wordt niet gebruikt.
Marketing (Tracking cookies van derden)
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders "tracking cookies" op je computer. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina's je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van je bezoek aan andere websites krijgen waarop zij adverteren. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij datisjammie.nl bekend is, maar alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Details tonen
{title} {title} {title}