Prélude - Restaurantrecensie - Streekproducten - JAMMIE

Prélude

Brunch, lunch, tussendoortje en borrel
Antoine Bréartstraat 82 – 84
1060 Sint-Gilles Brussel
België

Geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 10.00 uur tot 20.00 uur

1 8 10

Een rustige straat, een smalle strook gras, bomen die zorgen voor schaduw en wind: het terras van restaurant Prélude is de ideale plek om een mooie voorjaars- of zomerdag door te brengen. Als de zon niet schijnt, kun je binnen plaatsnemen aan een van de kleine tafeltjes of aan de bar. Het is soms even zoeken naar een plekje, want Brussel heeft inmiddels de bento ontdekt. Bento staat in Japan voor een gezonde, evenwichtige lunch die bestaat uit eiwitten, granen en groenten.

Prélude biedt een Brusselse versie aan van de Japanse broodtrommel. Met elke dag een ander menu en keuze uit drie bento-varianten: vlees, vis of vegetarisch (€12).

En als je geen zin hebt in de Brusselse broodtrommel dan is er de soepformule: een kom huisgemaakte soep met brood en verschillende tapenades (€8). Wij genoten onder andere van een venkel-courgettesoep en besmeerden onze stukken baguette met hummus, auberginetapenade en roomboter. Het lunchmenu is geïnspireerd op het seizoen en grotendeels gemaakt van biologisch ingrediënten.

Voor de overige trek biedt Prélude allerlei zoete en hartige hapjes aan, veelal afkomstig uit de streek. Zo is het ijs afkomstig van de Brusselse ijsmaker Comus & Gasterea en de zoetigheid van het naastgelegen Made by Bake. Borrelen doe je bij Prélude onder andere met Belgische biertjes en een plankje met vleeswaren of kazen.

Kortom Prélude is een heerlijke lunchplek. En als je te vroeg of te laat bent voor de lunch, is dat ook geen ramp. Het restaurant in Sint-Gilles biedt genoeg ander lekkers om jezelf mee te verwennen. Afhalen kan ook. Of schakel de mannen en vrouwen van Take eat easy in; die bezorgen het lekkers van Prélude op de fiets.

Prélude - Restaurantrecensie - Streekproducten - JAMMIE

Prélude
Antoine Bréartstraat 82 – 84
1060 Sint-Gilles Brussel
België
+32 2 538 61 64
Geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 10.00 uur tot 20.00 uur
Open op maandag? Nee 😞
Reserveren? Ja, dat kan, onder andere via de website
Keuken: Frans, internationaal, seizoen
Vegavriendelijk: Ja 😊

~EN NU...mag jij~

* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.