• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

1 juni 2014 Recepten

Pasta met lavendel-camembert

Lavendel ruikt niet alleen fantastisch, maar smaakt ook lekker. Probeer daarom eens deze pasta met lavendel, gecombineerd met de originele camembert uit Normandië. Normandiërs maken niet alleen een bijzonder lekkere rauwmelkse camembert, ze verpakken ‘m ook in een leuk houten doosje. En dat doosje kun je prima gebruiken als ‘fonduepan’. De munt, citroen, doperwten en lavendel geven een fris tintje aan de camembert en samen met de pasta heb je hier een heerlijk zomerse maaltijd aan.

Pasta lavendel-camembert - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl
© de Groene Garde

Tip

Je kunt eetbare lavendel in je tuin of op je balkon verbouwen: mooie kleur en geur. Let bij aankoop wel op of je een eetbare variant te pakken hebt.

Pasta lavendel-camembert - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl
No ratings yet
pin recept print recept

Pasta met lavendel-camembert

Lavendel ruikt niet alleen fantastisch, maar smaakt ook lekker. Probeer daarom eens deze pasta met lavendel, gecombineerd met de originele camembert uit Normandië.
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totaal: 35 minuten minuten
Gang: hoofdgerecht
Soort gerecht: vegetarisch
Seizoen: lente, zomer
Dit heb je nodig voor:4 personen

Benodigdheden

  • weegschaal
  • snijplank
  • keukenmes(je)
  • citruspers
  • kookpan
  • kookwekker
  • vergiet
  • fijne rasp
  • vijzel
  • mengkom
  • bakpapier
  • oven
  • bakplaat

Ingrediënten

  • 2,5 theelepel lavendelbloemetjes, vers of gedroogd
  • 250 gram Camembert de Normandië
  • 1 biologische citroen
  • 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 300 gram verse ongedopte doperwten
  • 5 takjes verse munt
  • 300 gram pasta, volkoren penne
  • versgemalen zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Plet de lavendel in een vijzel.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Haal het papier van de camembert en bewaar het doosje. Schraap een beetje kaas van de bovenkant af (niet de randen) en doe hierin de lavendel en 1 theelepel citroenrasp. Op die manier kunnen de smaken in de kaas trekken. Strooi er zout en peper over. Besprenkel met een theelepel citroensap en een eetlepel olijfolie.
  • Leg de camembert weer terug in het doosje en zet 25 minuten op een bakplaat in de oven tot de kaas mooi goudbruin en gesmolten is.
  • Dop en was de doperwten in de tussentijd. Stoom de doperwten 4 à 5 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  • Kook ondertussen ook de pasta beetgaar.
  • Pers de citroen uit en hak de munt fijn.
  • Meng de rest van de olijfolie, citroensap en de fijngehakte munt (bewaar een paar blaadjes voor de garnering) door de doperwten.
  • Giet de pasta af en meng de pasta vervolgens door het doperwtenmengsel.
  • Verdeel de pasta over de borden. Doe op ieder bord een flinke lepel gesmolten camembert. Garneer met munt en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Lekker bij

Een salade van verse kropsla, radijs, verse kruiden en een klassieke mosterdvinaigrette.

Tip

De camembert die overblijft kun je de dag erna gebruiken voor een lekkere sandwich.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!

Genoten van dit gerecht? Zin in meer?

Kookboek De Groene Garde

In het kookboek De Groene Garde vind je nog vier andere JAMMIE recepten. Behalve veel lekkere seizoensrecepten – maar liefst honderd ! – lees je in De Groene Garde ook achtergrondverhalen over duurzaamheid en interviews met pioniers van (h)eerlijk eten. De Groene Garde wijst je de weg in goed voedselland.

Bestel hier jouw Groene Garde.

Dit vind je misschien ook leuk…

  1. hummus - kikkererwten - olijfolie - sesamzaadjes - munt - recept - JAMMIE
    Hummus
  2. spinazie-zoetzure venkel- gerookte zalm - salade - Recept - JAMMIE - datisjammie.nl
    Spinazie-venkelsalade

Categorie:Recepten

Vorige bericht: « Food event: Dutch Rhubarb Week
Volgend bericht: Food event: Big Bang Broccoli »

Lees Interacties

Reageer ook! Reactie annuleren

Beoordeel dit recept (na 't maken)




* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mail
  • Pinterest
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Pinterest
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2025 Jammie®

Deze website maakt gebruik van cookies
Op datisjammie.nl maak ik gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert.

Ik gebruik cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld voor het gebruik van affiliate marketing programma's). Door op ‘Details tonen’ te klikken, kun je meer lezen over alle cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze proclaimer en privacyverklaring.
Functionele cookies Altijd actief
Functionele cookies zijn nodig om de website gebruikersvriendelijk te maken voor de bezoeker. Deze cookies onthouden instellingen. De volgende keer dat je de datisjammie.nl bezoekt, passen de internetpagina’s zich aan jouw voorkeuren aan. Jehoeft dan bijvoorbeeld niet opnieuw dezelfde gegevens in te vullen. De informatie in dit type cookies wordt niet gedeeld met andere organisaties of bedrijven. Functionele cookies worden altijd geplaatst.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service van Google Inc, om bij te houden hoe bezoekers deze website gebruiken. Google Analytics maakt voornamelijk gebruik van directe (first-party) cookies om te rapporteren over interacties van bezoekers (ook bekend als gebruikers) op websites van Google Analytics-klanten. Voor deze website heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met de bezoekers/gebruikersgegevens. De gegevens over jouw activiteiten op deze website worden geanonimiseerd. Je IP-adres wordt niet gebruikt.
Marketing (Tracking cookies van derden)
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders "tracking cookies" op je computer. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina's je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van je bezoek aan andere websites krijgen waarop zij adverteren. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij datisjammie.nl bekend is, maar alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Details tonen
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required