• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Jam
  • Streekproducten
  • Kookboek
  • Winkel

JAMMIE | dagelijks genieten van streek & seizoen | recepten, nieuwtjes & tips logo

8 november 2011 Nieuws

Zin in …jam(mie)?!

Iets later (maandje) dan gepland (door ziekenhuisellende), kan het JAMMIE-feest dan eindelijk losbarsten. Weliswaar niet in een mooie, gezellige kraam op De Springerdagen, helaas, maar wel in een leuke digitale variant. Net zo prachtig en shopt even lekker ☺! ‘Komt dat zien, komt zien!’

Wat voor JAMMIE’s kun je allemaal kopen?

Jam! En wat voor een! Jam die is gemaakt van onbespoten fruit uit Utrechtse boomgaarden en tuinen. Zo komen de appels en peren uit de boomgaard Castellum Hogewoerd (Leidsche Rijn): allemaal met de hand geplukt, geschild en vervolgens tot jam gekookt.

Maar liefst vijf verschillende smaken staan voor je klaar. Allemaal even JAMMIE en even voordelig: € 3,75 per pot.

appel-kaneeljam seizoen 2011 JAMMIE

Appeljam met kaneel

Lekker bij wentelteefjes van suiker– of briochebrood of op flensjes, maar je kunt de jam natuurlijk ook gewoon op brood eten. Smeer de jam op een lekkere snee noten- en/of rozijnenbrood bijvoorbeeld. Warm (lauw) is de jam het lekkerst.

Zin in dat JAMMIE’s?
Nog 20 potjes appeljam met kaneel zijn te koop.

Reserveer snel die van jou!

appelgelei met cider en steranijs seizoen 2011 JAMMIE

Appelgelei met cider en steranijs

Lekker bij een blauwschimmelkaas of een wat pittige geitenkaas. Ook JAMMIE is appelgelei op een snee noten- en/of rozijnenbrood. Gewoon wat gelei uit de pot snoepen, mag ook ☺!

Zin in dat JAMMIE’s?
Nog 21 potjes appelgelei met cider en steranijs zijn te koop. Reserveer snel die van jou!

perenjam met vanille seizoen 2011 JAMMIE

Perenjam met vanille

Lekker in combinatie met zachte kazen: jonge geitenkaas, brie of hüttenkäse bijvoorbeeld. Perenjam gaat ook goed samen met yoghurt of kwark. Ook lekker is een toetje van warme griesmeelpap met perenjam. De toevoeging van appel(sap) zorgt ervoor dat de perenjam met vanille stevig is en niet te zoet.

Zin in dat JAMMIE’s? Nog 33 potjes perenjam met vanille zijn te koop. Reserveer snel die van jou!

perengelei met rozemarijn seizoen 2011 JAMMIE

Perengelei met rozemarijn

Lekker op een snee notenbrood met zachte geitenkaas. Of serveer de gelei bij scones met een notenvulling. Ook lekker is een hartige perenflap van bladerdeeg, perengelei en geiten- of blauwschimmelkaas.

Zin in dat JAMMIE’s? Nog 19 potjes perengelei met rozemarijn zijn te koop. Reserveer snel die van jou!

pruimenjam met kardemom seizoen 2011 JAMMIE

Pruimenjam met kardemom

Lekker in combinatie met jonge kazen zoals ricotta of meikaas, maar ook met (room)paté. Pruimenjam doet ’t ook goed in de kwark. Ook lekker is een toetje van rijstpudding of –pap met pruimenjam.

Zin in dat JAMMIE’s? Slechts 8 potjes pruimenjam met kardemom zijn nog te koop (was een beetje laat met pruimen plukken ☹). Reserveer dus heel snel die van jou!

Hoe & wanneer heb je al dat JAMMIE’s in huis?

JAMMIE shoppen is heel simpel:

  1. Open de bestellijst in je webbrowser.
  2. Vul een paar gegevens in (vergeet niet je e-mailadres en telefoonnummer!).
  3. Geef aan wat en hoeveel je wilt hebben.
  4. Hou je mailbox (check ook je spambox!) in de gaten.
  5. Lees de bevestigingsmail die je ontvangt. Hierin staat:
    –  of je bestelling mogelijk is (of alle jamsmaken nog op voorraad zijn).
    – hoe (h)eerlijk voordelig je hebt geshopt (welk bedrag je moet reserveren. Liefst gepast.).
    – hoe je al dat JAMMIE’s ontvangt: als je in Utrecht stad woont, wordt je bestelling kosteloos thuisbezorgd. Woon je verder weg, dan kun je je bestelling ophalen of een bezorger inschakelen; er is altijd wel een kennis die via Utrecht reist (er valt vast wat te regelen).
  6. Geniet van je JAMMIE’s!

Zelf JAMMIE’en?

Zin om vaker van seizoens- en regionale producten te genieten? Dat kan! Want behalve jam maakt Janine vooral lekkere recepten, foto’s en kaartjes.

  • Zet www.datisjammie.nl in de favorietenlijst van je webbrowser.
  • Schrijf je in voor de JAMMIE nieuwsbrief.
  • Volg JAMMIE op facebook.

En voor je ’t weet, ben jij een lekkerbek en kook je ook JAMMIE: simpel, puur en niet duur!

JAMMIE-vrienden

Seizoensjam maken is leuk, maar wel een boel werk. Gelukkig houden meer mensen van JAMMIE en krijgt Janine lekker veel hulp. Al die heerlijke inzet wordt natuurlijk erg gewaardeerd en…beloond!
Veel dank aan:

  • Stichting Zuilen en Vecht, bestuursleden Gerard Joost en Michiel en tuinbaas Walter: voor het gebruik van de appels, peren, sap en cider uit de boomgaarden van de Stichting.
  • Monique, voor het gebruik van de keuken van het Antje Drijver Paviljoen.
  • Marieke, voor je schilhulp.
  • Lieke, voor je inzet voor De Springerdagen.
  • Tara, voor je schil- en kookhulp.
  • Annemieke en Floris, voor het meehelpen plukken.
  • Ursula, voor het mogen leegplukken van je pruimenboom.
  • Mariska en Sanne, voor al jullie styling- en fotografieadviezen.
  • Taam en Marisca, voor heel veel!

Jullie verdienen allemaal iets JAMMIE’s! Binnenkort bij jullie thuis!

p.s.

  1. Dit bericht mag je lekker doorsturen ☺!
  2. Oh en wie trouwens meer wil weten over het verbouwen van groente en fruit of zelf aan de slag wil, kan zich melden bij de Stichting Zuilen en Vecht. Alle hulp is welkom. De Stichting beheert onder andere de Springertuin – een historische moestuin in Zuilen -, die door vrijwilligers (o.a. Janine) wordt onderhouden. Meehelpen kan op vele manieren, mag altijd en is zeker leuk! Meer informatie kun je lezen op de website.

Categorie:Nieuws

Vorige bericht: « Even je vis checken
Volgend bericht: JAMMIE pruimenjam is al op! »

Lees Interacties

Reageer ook! Antwoord annuleren

Beoordeel dit recept (na 't maken)




* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Primaire Sidebar

~ Recepten zoeken ~

ontbijt • lunch • hoofd • dessert
conserven (zoet & hartig)
vega • vegan • glutenvrij

ALLE RECEPTEN BEKIJKEN ~>

Hoi!

Mijn naam is Janine: lekkerbek, jammaakster en blogger. Het liefst kook ik met streek- en seizoensproducten: het is simpel, puur en niet duur. En…erg JAMMIE! Ik hoop dat jij ook de smaak te pakken krijgt. Kijk lekker rond en schuif gezellig aan. Bon appétit!

Lees meer over Jammie →

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

SCHRIJF JE IN

en mis nooit een Jammie recept of nieuwtje!


Shop onze kookboekfavorieten >

Footer

Blijf op de hoogte

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Video

  Home • Recepten • Jam • Streekproducten • Kookboek • Winkel • Over Jammie • Contact • Inschrijven • Privacy

© 2021 Jammie®

Op datisjammie.nl maak ik gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert.OkNiet okLees meer