Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
No ratings yet
pin recept
print recept
Rabarberwodka-recept
Rabarberwodka is makkelijk om te maken en machtig lekker. En met de komst van een
Nederlandse wodka
kun je er een echt Hollands aperitief van maken.
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Laten staan:
7
dagen
d
Gang:
drank
Soort gerecht:
glutenvrij, veganistisch, vegetarisch
Seizoen:
lente
Dit heb je nodig voor:
4
personen
Benodigdheden
weegschaal
snijplank
keukenmes(je)
zeef
maatbeker
1 schone weckpot (waar 0,5 liter in past)
1 schone afsluitbare glazen fles
vergiet
Ingrediënten
100
gram
rabarber
,
+/- 1 flinke stengel
60
gram
verse gember
50
gram
kristalsuiker
160
ml
Hoeksche wodka
150
ml
water
Hoe maak je het?
Was de rabarber en snijd in stukken (dikke ringen).
Snijd de gember in stukken.
Zorg ervoor dat je weckpot en fles schoon zijn.
Doe de rabarber en de gember in de weckpot.
Strooi de suiker over het geheel en schenk de wodka erbij.
Sluit de pot af. Laat ‘m minimaal een week staan op een donkere plek.
Schud de pot elke dag even. Op die manier zorg ervoor dat de suiker helemaal oplost.
Maak de pot open (hoera!). Zet een zeef op een maatbeker en giet de wodka door de zeef.
Voeg het water toe.
Giet alles in een schone, glazen fles die je kunt afsluiten.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Deel je foto’s via Pinterest met
@datisjammie
of tag
#datisjammie
!