Als je een middag nog effe flink er tegenaan moet, dan zijn dit de bammen die je moet maken. Een sandwich met banaan, hazelnoten en – voor de extra energie – chocolade. Heerlijk krachtvoer!
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Totaal: 10 minutenminuten
Gang: lunchgerecht
Soort gerecht: vegetarisch
Seizoen: kan altijd
Dit heb je nodig voor:4personen
Benodigdheden
kom
snijplank
keukenmes(je)
kookpan
broodmes
mes
Ingrediënten
50gram pure chocolade
8sneeën stevig (zuurdesem)notenbrood
4eetlepelsLimburgse biologische hazelnootpasta van Jan
2rijpe bananen
Hoe maak je het?
Breek de chocolade in stukken.
Laat de chocolade rustig au bain-marie smelten. Dit doe je door een pan met daarin een bodempje kokend water op een laag vuur te zetten. Daar bovenop plaats je een vuurvaste kom. In de kom doe je de chocoladebrokken.
Gebruik per persoon 2 boterhammen. Besmeer één snee brood met een lekker dikke laag hazelnootpasta.
Snijd de bananen in dunne plakjes. Leg op de hazelnootpasta een laag plakjes banaan.
Haal de kom met chocolade van het vuur als alles is gesmolten Giet één eetlepel gesmolten chocolade over de bananenplakjes.
Leg een snee notenbrood bovenop. Druk goed aan en snijd doormidden.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!