Lavendel ruikt niet alleen fantastisch, maar smaakt ook lekker. Probeer daarom eens deze pasta met lavendel, gecombineerd met de originele camembert uit Normandië.
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totaal: 35 minutenminuten
Gang: hoofdgerecht
Soort gerecht: vegetarisch
Seizoen: lente, zomer
Dit heb je nodig voor:4personen
Benodigdheden
weegschaal
snijplank
keukenmes(je)
citruspers
kookpan
kookwekker
vergiet
fijne rasp
vijzel
mengkom
bakpapier
oven
bakplaat
Ingrediënten
2,5theelepel lavendelbloemetjes, vers of gedroogd
250gramCamembert de Normandië
1biologische citroen
4eetlepels olijfolie, extra vierge
300gramverse ongedopte doperwten
5takjes verse munt
300grampasta, volkoren penne
versgemalen zout en peper, naar smaak
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180°C.
Plet de lavendel in een vijzel.
Rasp de schil van de citroen.
Haal het papier van de camembert en bewaar het doosje. Schraap een beetje kaas van de bovenkant af (niet de randen) en doe hierin de lavendel en 1 theelepel citroenrasp. Op die manier kunnen de smaken in de kaas trekken. Strooi er zout en peper over. Besprenkel met een theelepel citroensap en een eetlepel olijfolie.
Leg de camembert weer terug in het doosje en zet 25 minuten op een bakplaat in de oven tot de kaas mooi goudbruin en gesmolten is.
Dop en was de doperwten in de tussentijd. Stoom de doperwten 4 à 5 minuten totdat ze beetgaar zijn.
Kook ondertussen ook de pasta beetgaar.
Pers de citroen uit en hak de munt fijn.
Meng de rest van de olijfolie, citroensap en de fijngehakte munt (bewaar een paar blaadjes voor de garnering) door de doperwten.
Giet de pasta af en meng de pasta vervolgens door het doperwtenmengsel.
Verdeel de pasta over de borden. Doe op ieder bord een flinke lepel gesmolten camembert. Garneer met munt en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Lekker bij
Een salade van verse kropsla, radijs, verse kruiden en een klassieke mosterdvinaigrette.
Tip
De camembert die overblijft kun je de dag erna gebruiken voor een lekkere sandwich.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!