Zelf lekkere hummus maken is erg makkelijk. Pureer kikkererwten van goede kwaliteit met sesampasta, olijfolie, citroensap en wat kruiden en klaar ben je!
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Totaal: 10 minutenminuten
Gang: bijgerecht
Soort gerecht: glutenvrij, veganistisch, vegetarisch
Seizoen: kan altijd
Dit heb je nodig voor:4personen
Benodigdheden
snijplank
keukenmes(je)
vergiet
keukenmachine of staafmixer
lepel
Ingrediënten
175gramgekookte kikkererwten
2eetlepels citroensap
3eetlepels sesampasta, tahin
1theelepel gemalen komijn
1teen knoflook
2eetlepelsolijfolie, extra vierge
snufje cayennepeper
peper en zout, naar smaak
Hoe maak je het?
Pel de knoflook.
Roer de sesampasta (tahin) goed door.
Doe alle ingrediënten, op de olijfolie na, in de blender of keukenmachine.
Mix tot een gladde puree. Voeg eventueel wat water toe voor een glad resultaat.
Voeg de olijfolie toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Lekker bij
Eet de hummus op een snee (Turks) brood met bijvoorbeeld avocado en schijfjes tomaat.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!