Om een lekkere cheesecake te kunnen bakken, hoef je geen (amateur) patissier te zijn; cheescake is een van de makkelijkste taarten die je kunt maken. En als je er wat perenjam en hazelnootpasta aan toevoegt, heb je zo een heerlijke herfstvariant.
Voorbereidingstijd: 30 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totaal: 1 uuruur30 minutenminuten
Gang: dessert
Soort gerecht: vegetarisch
Seizoen: kan altijd
Dit heb je nodig voor:8personen
Benodigdheden
weegschaal
keukenmachine
mengkom
steelpan
bakpapier
oven
lepel
springvorm doorsnede 20 cm
Ingrediënten
Taartbodem
100gramvolkorenbiscuits
75gramongezouten boter
Taartvulling
300gramroomkaas
75gramkristalsuiker
3eieren
75gramLimburgse biologische hazelnootpasta van Jan
Vet de springvorm ( doorsnede 20 cm) in en bekleed ‘m met bakpapier.
Verkruimel de volkorenbiscuits totdat ze fijn zijn. Het snelst gaat dit in de keukenmachine.
Smelt de boter.
Doe de koekkruimels en de gesmolten boter in een kom en meng goed. Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taartbodem 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Taartvulling
Doe de roomkaas samen met de suiker en de eieren in een blender of in een keukenmachine. Als je geen peer-vanilleconfituur gebruikt maar perenconfituur of -jam, kun je een theelepel vanillesuiker toevoegen aan het mengsel. Laat de keukenmachine of blender draaien totdat er een glad mengsel is ontstaan.
Haal de taartbodem uit de koelkast en besmeer ‘m met de perenconfituur. Laat een ruimte van ongeveer 2,5 cm vanaf de taartrand vrij.
Giet het taartmengsel boven op de jam en de biscuitbodem.
Bak de taart in +/- 60 minuten gaar in de oven. De taart is klaar als hij veerkrachtig is en in het midden is gestold. Je kunt de oven uitzetten en de taart erin laten afkoelen met de deur op een kier.
Tip
Lauwwarm is de taart heerlijk. Versier de cheesecake eventueel met wat rood fruit, herfstframbozen bijvoorbeeld.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!