Het leuke van brownies bakken is dat je veel kunt variëren. Vandaag gaat Jans Limburgse hazelnootpasta erin. Een makkelijk recept voor een lekker dessert.
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 45 minutenminuten
Totaal: 1 uuruur
Gang: dessert
Soort gerecht: vegetarisch
Seizoen: kan altijd
Dit heb je nodig voor:12personen
Benodigdheden
kom
kookpan
zeef
mengkom
oven
garde
lepel
bakvorm 28 x 18 cm
aluminiumfolie
Ingrediënten
100grampure chocolade met een cacaopercentage van 71 procent, of meer als je van extra bitter houdt
175gramongezouten roomboter
350gramwitte basterdsuiker
2theelepels vanillesuiker
4grotebiologische eieren
200grambloem, gezeefd
1theelepel bakpoeder, gezeefd
100gramLimburgse biologische hazelnootpasta van Jan
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Breek de chocolade in stukken.
Laat de chocolade rustig au bain-marie smelten. Dit doe je door een pan met daarin een bodempje kokend water op een laag vuur te zetten. Daar bovenop plaats je een vuurvaste kom. In de kom doe je de chocoladebrokken.
Voeg de boter toe en laat samen met de chocolade rustig smelten. Hou wel wat boter apart voor het invetten van de bakvorm.
Vet de bakvorm licht in met wat boter. Bekleed de bakvorm met aluminiumfolie en vet dit weer licht in met wat boter.
Haal de kom van het vuur als alles is gesmolten. Roer de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor.
Klop in een andere kom de eieren licht. Roer ze daarna door het chocolademengsel.
Zeef de bloem en het bakpoeder. Voeg het toe aan het chocolademengsel en roer voorzichtig.
Doe de hazelnootpasta erbij. Roer alles goed door. Zorg dat alles goed is vermengd.
Giet het mengsel in de vorm en bak de brownie in 40 à 45 minuten in de oven of totdat ‘ie stevig aanvoelt.
Laat rustig afkoelen. Snijd de brownie in stukken en serveer ze direct. Genieten maar!
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!