Zin in vakantie? Maak dan dit tropisch toetje. Dankzij wat stengels Hollandse rabarber en een scheut kokoslikeur waan je je even op een bounty-eiland.
Voorbereidingstijd: 25 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totaal: 45 minutenminuten
Gang: dessert
Soort gerecht: glutenvrij, vegetarisch
Seizoen: lente, zomer
Dit heb je nodig voor:4personen
Benodigdheden
weegschaal
snijplank
keukenmes(je)
schone theedoek of stuk keukenpapier
kookpan
houten lepel
jamtrechter
kookwekker
1 schone weckpot (waar 0,5 liter in past)
vergiet
mengkom
oven
lepel
handmixer
4 ramequins (eenpersoons ovenschaaltjes)
Ingrediënten
Rabarbercompote
400gramrabarber. , Als je vier flinke stengels koopt,hou je na het schoonmaken zeker genoeg over om compote van te maken.
95gramkristalsuiker
2 à 3eetlepelswater
6eetlepels kokoslikeur
Kokosschuim
2ei
60grampoedersuiker
4eetlepels geraspte kokos
0,5theelepel maïzena
0,5theelepel azijn
1,5eetlepelroomboter of plantaardige olie
Hoe maak je het?
Maak de rabarbercompote volgens het basisrecept. Je kunt de compote ook een dag (of langer) van tevoren maken.
Voeg op het laatst - als de compote de gewenste dikte heeft - pas de kokoslikeur toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Voeg tijdens het stijfkloppen beetje bij beetje de poedersuiker, de maïzena, de azijn en de geraspte kokos toe. Blijf kloppen tot het mengsel glanst en er pieken ontstaan (ongeveer 5 minuten).
Vet de ovenschaaltjes in met roomboter of een plantaardige olie.
Vul vier eenpersoons ovenschaaltje met de rabarbercompote.
Schep wat schuim op de rabarber, zorg dat de compote nog zichtbaar is. Maak een leuke vorm: een krul of een mooie piek. Strooi er eventueel nog wat geraspte kokos over.
Zet de schaaltjes in de oven en bak ongeveer 15 minuten tot de meringue lichtbruin is. Laat eventjes afkoelen voordat je de toetjes serveert.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!