Met wat melk, suiker, kaneel en ei maak je oud brood weer zacht, sappig en zoet. Met dit wentelteefjes recept zet je zo een heerlijk ontbijtgerecht op tafel.
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totaal: 15 minutenminuten
Gang: ontbijtgerecht
Soort gerecht: vegetarisch
Seizoen: kan altijd
Dit heb je nodig voor:4personen
Benodigdheden
weegschaal
maatbeker
garde
koekenpan
diep bord
Ingrediënten
8oude liefst witte boterhammen, plakken suiker-, krenten- of briochebrood kun je ook gebruiken.
1groot ei
2dlvolle of halfvolle melk
1,5theelepelkaneelpoeder
snufje zout
kristalsuiker of vanillesuiker , naar smaak
50gramroomboter
Hoe maak je het?
Meng met de garde in een diep bord of brede kom het ei met de melk, kaneel en zout. Je kunt – als je dat lekker vindt – wat kristal- of vanillesuiker (+/- 25 gram) toevoegen.
Als de korsten van de boterhammen erg hard zijn, kun je die het beste eraf snijden. Week het brood in het mengsel. De boterhammen moeten doordrenkt zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen.
Verhit wat roomboter in een koekenpan. Bak op laag vuur de boterhammen totdat ze aan allebei de kanten knapperig en bruin zijn.
Als je niet alle wentelteefjes tegelijkertijd kunt bakken, kun je ze makkelijk even warm houden in de oven totdat alle wentelteefjes klaar zijn. Verwarm de oven op 150 graden Celsius.
Meng wat kristalsuiker (+/- 2 eetlepels) met gemalen kaneel (+/- 1 theelepel).
Leg de wentelteefjes op een bord, strooi de kaneelsuiker erover en serveer direct. Lekker met vers fruit, een klontje roomboter of zelfgemaakte jam.
En jammie zijn die oude bammen!
Tip
Zin in (meer) zoet?Voeg 25 gram kristalsuiker of een theelepel vanillesuiker aan het eimengsel toe. Of gebruik plakken suiker- of krentenbrood in plaats van gewoon brood.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!